Planeeri tõeline puhkus

Ei ole vahet, kas lähed Taisse või kodulähedasse spaasse, vähemalt neli-viis vaba päeva alandavad stressitaset oluliselt. Nii taastad oma loovuse ja inspiratsiooni!

Kui sul on lapsed, on mõistlikum eelistada puhkust kodumaal. Näiteks sõita perega maale ja partneriga korda mööda lapsi valvata. Või kui võimalik, saata lapsed vanavanemate juurde.

Võta vaimne siesta

Selle asemel, et palehigis oma ülesannete nimekirjas järge ajada, planeeri omale igaks päevaks aeg, mil võtad lihtsalt vabalt.

Nüüd, kus kevad vägisi kohale kipub, planeeri pärast igat lõunasööki 10-minutine puhkus pargipingil. Lase päiksel end paitada ja sule silmad. Või vaata mööduvaid inimesi. Kui lõunasöögikoht on nt autosõidukaugusel, siis lase aknad alla ja naudi parimat muusikat.

Tõsta heade asjade osakaalu

Võib tunduda küll liiga jabur, et tõsi olla, kuid kurnatuse ja läbipõlemise tunnet aitab väga hästi vältida meelepäraste tegevuste ning asjade osakaalu tõstmine oma päevas.

Proovi ühe nädala jooksul “lasta rihm lõdvaks” ühe-kahe kohustuse täitmisel, mis ei ole ilmtingimata vajalikud (nt triikimine või kõige tüütum treeningkord) ja kuluta nende asemel topeltaeg meelepärasematele asjadele.

Vajuta pausi-nuppu!

Tunned, et oled mingi ülesande või projekti otsas ummikus? Tee paus! Viieminutine hingetõmme ei röövi sult viit väärtuslikku minutit, vaid muudab sind hoopis tõhusamaks. Stress tähendab, et sa ei keskendu oma ülesandele. Kui korra aja maha võtad, taastad hõlpsamini mõtteselguse, oled rõõmsam ja efektiivsem.