Rahulik keskendumine köögikunstile võib mõjuda lausa terapeutiliselt ning selle käigus valminud roog anda vägeva laengu. Oluline on, et toidulaud oleks tasakaalus, sisaldades piisaval määral vajalikke toitaineid ja mineraale, nt magneesiumi.

Peakokk Uustalu sõnul on just viimase poolest rikas spinatisupp kõrvitsaseemnete ja fetajuustuga. Tuttav roog, millele Uustalu spetsiaalselt Delfi lugejate jaoks lisas erilisi nüansse.

Spinat on looduslik valguallikas ja tervisesõpradele ammu tuttav supertoit. Lisaks sisaldab see palju vitamiine ja mõistagi rohkelt magneesiumi. Maitsevärve lisab vahemereäärne klassika — fetajuust, millest Uustalu tegi vahukoore lisamisega vahu. Kaunista rooga kõrvitsaseemnetega, milles on depressiooni vähendav L-trüptofaan.

Spinatisupp kõrvitsaseemnete ja fetajuustuga kahele valmistad nii:

Prae sibul, küüslauk ja juurseller potis kuldpruuniks. Lisa 2 l köögivilja puljongit ning hauta köögiviljad pehmeks. Lisa spinat ning püreesta blenderis kuni tekib ühtlane kohev segu. Sega fetajuust vahukoorega kreemjaks, kaunista suppi röstitud kõrvitsaseemnetega.

Selleks läheb sul vaja:

  • 1 väiksem sibul
  • 5 küüslauguküünt
  • 50 g juursellerit
  • 2 l köögivilja puljongit (või 2 l keeduvett + 2 puljongikuubikut)
  • 100 g lehtspinatit
  • 2 sl vahukoort
  • 50 g fetajuustu
  • 20 g kõrvitsaseemneid