Kui eile oli menüüs spinatisupp kõrvitsaseemnete ja fetajuustuga, siis täna on kord marineeritud porgandi-kitsejuustu salati käes.

Kergesse kitsejuustu salati portsjonisse on peidetud nii kaaliumi, magneesiumi kui ka D-vitamiini. Salati põhja ühe osana soovitab Uustalu kasutada rooma salati lehti selle lihaseid ja närve lõõgastava toime tõttu.

“Juustukriteeriume ei ole, vali lihtsalt see, mis sulle meelepärasem tundub ja ongi kiire lõuna valmis!” lausus Uustalu.

Marineeritud porgandi-kitsejuustu salati kahele valmistad nii:

Lõika porgandist koormisnoaga õhukesed laastud ja marineeri neid 10 min valge balsamico äädika sees. Seni, kuni porgand valmib, lõika punasest sibulast õhukesed kettad ning pruunista need pannil fariinisuhku ja supilusikatäie oliiviõliga. Kui sibul on pehme, lisa 100 ml punast veini.
Järgnevalt murra kitsejuustu tükid rohelise salati peale, lisa sibulamoos ning marineeritud porgand. Kaunista röstitud kreekapähklitega.

Selleks läheb sul vaja:

  • 150 g salatisegu (Uustalu soovitab kasutada ruccolat, spinatit ja rooma salati lehti)
  • 80 g kitsejuustu
  • 1 porgand
  • 1 sl valget balsamico äädikat
  • 100 g punast sibulat
  • 100 ml punast veini
  • 50 g kreeka pähkleid
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl fariinsuhkurt