Ühes majapidamises on keskmiselt neli pulti

Erinevad uuringud on näidanud, et ühest majapidamisest võib leida keskmiselt neli pulti. Nende rohkus on tingitud kodukasutuses olevatest erinevatest elektroonikaseadmetest, mille hulk on viimase kümnendi jooksul silmnähtavalt suurenenud.

Mitme tavalise puldi asemel üks nutikas

Tehnoloogiaettevõte Samsung otsib pidevalt võimalusi, kuidas inimeste elukvaliteeti parandada. Selleks, et inimesed ei ajaks pulte segi ning ei peaks erinevaid seadmeid mitme puldiga juhtima, on ettevõte loonud uue Samsung SUHD televiisori juurde nutika One Remote Control puldi. Tegemist on targa seadeldisega, mis juhib lisaks televiisorile ka sellega ühendatud seadmeid nagu DVD-mängijad, audiomängijad, kodukinosüsteem jms, mida Smart TV tuvastab automaatselt. Enamik funktsioonidest ja sisust on selle puldiga, millel on kusjuures vaid 10 nuppu, kättesaadav maksimaalselt kolme klikiga.

Samsung

Pult on enamasti meeste käes

Samsungi universaalne, n-ö kõik ühes (One Remote Control) pult on mugav lahendus, sest mida rohkem on kodus pulte, seda tõenäolisemalt neid ka kaotatakse. Kusjuures inimesed leiavad kaotatud pulte vahel väga kummalistest kohtadest – külmikust, köögikapist, voodi alt või isegi pesumasinast. Uuringute järgi on mehed sagedasemad puldikaotajad kui naised. Samas on just mehed need, kelle käsutuses on pult suurema osa ajast. Kolmandik meestest tunnistab, et nad tunnevad end paremini, kui pult on nende käes.

Vanad puldid hirmutasid lemmikloomi

1955. aastal tutvustatud juhtmevaba pult töötas valgussignaali edastamise põhimõttel. See lahendus oli kaugel ideaalsest: pult töötas ainult siis, kui keegi suunas käskluse ülimalt täpselt teleka pihta. Aasta hiljem tutvustati ultraheli-põhimõttel toimivat pulti, mis levitas erinevatel sagedustel laineid. Sellise puldi suurim miinus oli aga asjaolu, et ultrahelilained hirmutasid tihti lemmikloomi ning heli kostus sageli ka inimeste kõrvu.

Idee puldist on rohkem kui sada aastat vana

Enam kui sada aastat tagasi tutvustas leiutaja Nikola Tesla esialgset ideed puldist. Kuulsa leiutaja loodud prototüüp esitati ka tema patendiavalduses. Esimene päriselt toimiv telekapult loodi aga 1950. aastal. Sellel puldil oli ainult neli nuppu ning see oli ühendatud teleka külge juhtmega.

Rohkem infot televiisorite ja Samsungi kohta leiate siit: www.samsung.com/ee.

Jaga
Kommentaarid