RIA Novosti tsiteeris anonüümset allikat
paiknevates relvajõududes, kes ütles, et USA hävitaja USS Ross liikus mööda Venemaa territoriaalvete piiri ja nende suunas, vahendab Reuters.

„Laeva meeskond käitus provokatiivselt ja agressiivselt, mis valmistas muret Musta mere laevastiku monitoorimisjaamade operaatoritele ja laevadele,“ teatas RIA Novosti allikale viidates. „Ründelennukid Su-24 demonstreerisid Ameerika meeskonnale valmisolekut hoida karmilt ära piiririkkumine ja kaitsta riigi huve.“

Pentagoni pressiesindaja Eileen Lainez ütles, et USS Ross oli kogu aeg selgelt rahvusvahelistes vetes ja viis läbi rutiinseid operatsioone.

„USA merevägi tegutseb Mustal merel rutiinselt kooskõlas rahvusvahelise õigusega,“ ütles Lainez, märkides, et USS Rossi saatmisest Mustale merele teatati avalikult.

USA kaitseministeeriumi pressiesindaja kolonel Steve Warren teatas, et Vene meedia on möödalendu ületähtsustanud.

„Vene lennukid olid paljad. Teisisõnu, relvi polnud pardal, relvi polnud tiibade küljes,“ ütles Warren, kelle sõnul ei muutnud USS Ross ühelgi hetkel kurssi ning keegi ei hinnanud Vene lennukite tegevust agressiivseks. Lennukid lähenesid sõjalaevale umbes 500 meetri kaugusele. „See oli lihtsalt kahe grupi tegutsemine rahvusvahelises õhuruumis,“ lisas Warren. „Me ei hinda seda mingil viisil agressiivseks. See oli lihtsalt laeva ja lennuki teineteisest möödumine.“