Vene riigipea sõnul saavad relvajõud aastaks 2020 üheksa brigaadi õhutõrje raketikomplekse S-300V4, kümme brigaadi raketikomplekse Iskander-M, üle 2300 tanki, ligi 2000 iseliikuvat suurtükki ja -kompleksi, aga ka rohkem kui 30 000 ühikut autotehnikat.

Lisaks varustatakse väed uute side- ja juhtimissüsteemidega, tuleviku luuretehnika ja sõjaväelased uue individuaalse varustusega, vahendab uudisportaal Lenta.

Oma esinemise käigus Sotšis märkis Putin ka, et dessantväelaste uued lahingmasinad (BMD) pole siiani läbinud kõiki riiklikke katsetusi ja pole veel relvastusse võetud. Siiani pole ka väljatöötatud ühtset vägede ja relvastuse taktikalist juhtimissüsteemi.

Kokku näeb armee uuendusprogramm aastaks 2020 ette 23 triljoni rubla (üle 567 miljardi euro) eraldamist, millest osa kulutatakse uut tüüpi relvastuse ja sõjatehnika hangeteks. Aastaks 2020 peab kaasaegse relvastuse osakaal moodustama vähemalt 70 protsenti.

Praegu käib muu hulgas korraga kolme uue universaalse soomustehnika platvormi arendus: ratastel Bumerang ning roomikutel Kurganjets-25 ja Armata. Bumerangi baasil luuakse uus raske ratastank, soomustransportöör ja jalaväe lahingmasin. Armata baasil omakorda arendatakse uut põhilist lahingtanki (MBT - main battle tank), mis vahetab välja praegused tankid Т-72, Т-80 ja Т-90.