Defense Newsi teatel on uue tanki Anders prototüübi töötatud välja Poola kompanii OBRMU, mis on Bumar Groupi tütarettevõte. Töö selle kallal algas 2008. aastal ning uue kergtanki platvormi prototüüpi demonstreeriti juba 2010. aastal.

Riias õppinud Poola legendaarse kindralleitnandi ja eksiilvalitsuse poliitiku Władysław Andersi nime kandev tank hakkab kaaluma umbes 35 tonni ja on mõõtmetega 6,9 x 3,2 x 2,8 meetrit. Esimene prototüüp oli relvastatud 120-mm tankikahuriga Ruag CTG.

"Tellimus esitatakse Poola ettevõttele, kuid selleks, et parandada disaini ja tootmist, on oluline teha koostööd ka juhtivate välisettevõtetega," selgitas erukindral ja Poola asekaitseminister Waldemar Skrzypczak ajalehe Rzeczpospolita, kelle sõnul hakatakse Andersi tanki testima lähema kahe aasta jooksul.

Milliseid arendatava tanki versioonid konkreetselt relvastusse võetakse, seda ministeerium ei täpsustanud, teada on vaid, et neid versioone tuleb kindlasti mitu. Andersi tankide hange saab toimuma käivitunud Poola maaväe mastaapse ümberrelvastumise programmi raames,

WPB Andersi (Wielozadaniowa Platforma Bojowa "Anders") südameks on Saksamaal toodetud diiselmootor MTU Friedrichshafen võimsusega 720 hobujõudu (540 kW) ja arendab kiirust kuni 80 km/h. Relvastuseks on lisaks 120-mm kahurile ka 12,7- ja 7,62-mm kuulipildujad. Lisaks on ta varustatud Iisraeli firma Rafael toodetud aktiivkaitsesüsteemiga Trophy.

Meeskonda kuulub kolm inimest, masin võib võtta peale ka kuni neljaliikmelise dessandi. Andersi platvormi baasil loodav jalaväelahingmasin aga saab vedada kuni 8-liikmelist dessanti.

Poola meedia on varem teatanud, et Andersi platvormi baasil loodavad sõjamasinad vahetavad välja kõik maaväe relvastuses olevad vananenud Nõukogude Liidu päritolu soomusmasinad BMP-1