Tegelikult on USA merevägi hanke ettevalmistamisega tegelenud sisuliselt 1999. aastast, kuid hanketingimused saadi paika alles 2017. aastaks. Oma prototüübid esitasid kolm ettevõtet: Boeing, Lockheed ja General Atomics Aeronautical Systems, kusjuures kõik kolm kontseptmasinat erinesid teineteisest silmnähtavalt.

Hanke võitis aga Boeing oma MQ-25A lennumasinal põhineva tankuriga. Merevägi ootab, et neli esimest testlennumasinat oleks valmis 2020. aastaks, testlendudega plaanitakse alustada 2021. aastal. Mehitamata masin on ehitatud spetsiaalselt mereväe tarbeks sellisena, et seda saaks opereerida lennukikandjate pardalt. Mereväe soovide kohaselt peaksid esimesed neli õhusõidukit olema lahinguvalmis 2024. aastaks.

Kui mereväele prototüübid sobivad, järgneb praegusele 805 miljoni dollari väärtusega lepingule veel 13 miljardi suurune diil, millega mereväelased ootaksid Boeingult veel 72 lennumasina tarnimist. Praegu kasutab USA merevägi tankerlennukitena Boeing F/A-18E/F Super Hornet lennukeid, mis põhirollina täidavad hoopis lahinghävitaja otstarvet.