Raketikatsetust kinnitati ka Venemaa kaitseministeeriumist. Ministeeriumi esindaja polkovnik Vadim Kovali sõnul lasti rakett välja kell 10.15 Moskva aja järgi. „Õppe-lahingplokk lendas ette antud rajooni Kura polügoonil Kamtšatka poolsaarel. Seatud eesmärgid täideti,“ ütles Koval Interfaxile Lenta.ru vahendusel.

„Seda raketti arendatakse, kasutades maksimaalselt ära ja arendades edasi seni juba tehtud tööd ja tehnoloogilisi lahendusi, mis on tehtud viienda põlvkonna raketikomplekside väljatöötamisel, mis vähendab märkimisväärselt tööaega ja kulutusi,“ ütles Koval, kelle sõnul oli katsetuse eesmärk andmete kogumine, et saada kinnitust mandritevahelise ballistilise raketi väljatöötamisel vastu võetud teaduslik-tehniliste ja tehnoloogiliste otsuste õigsuse kohta, töökindluse kontrollimine ning raketi süsteemide ja agregaatide tehniliste karakteristikute kindlakstegemine.

Raketis kasutatakse Kovali sõnul uut kütust, mis võimaldab lühendada mootori tööaega lennutrajektoori aktiivses osas. Tänu sellele lahendusele suurenevad võimalused raketikaitsesüsteemidest läbi murdmiseks. Raketi katsetus oli järjekorras teine. Esimene, mis toimus 2011. aasta 27. septembril, ebaõnnestus – rakett kukkus alla polügooni territooriumil.

Uue raketi üksikasju ei avalikustata. Teada on vaid see, et raketi katsetusel 2011. aasta septembris viibisid kohal Moskva soojustehnika instituudi spetsialistid. Selles asutuses on välja töötatud ballistilised raketid RS-12M2 Topol-M, RS-24 Jars ja R-30 Bulava.

RIA Novosti teatas varsti pärast raketi starti Venemaa kaitseministeeriumi allikale viidates, et kosmodroomil toimusid tahkel kütusel töötava raketi Jars uue peaosa katsetused, mille eesmärk on raketikaitsesüsteemide efektiivsem vältimine.