Olli Heinonen on soomlaste seas vähe tuntud Harvardi ülikooli Belferi rahvusvaheliste suhete keskuse ekspert. Endine Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur (IAEA) pikaajaline inspektor ja asedirektor. Heinonen (pildil) on korduvalt võtnud avalikult sõna Iraani tuumaohu teemadel.


Foto: Getty Images

Jutta Urpilainen (37) on Jyrki Kataineni valitsuses rahandusminister ja peaministri asetäitja.

Alates 2008. aastast ka Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei esimees. Euroopas sai Urpilainen (alumisel pildil) laialdaselt tuntuks 2009. aastal, kui nõudis Soome osalemiseks Kreeka teises abipaketis tagatisi.

Foto: Scanpix

Jorma Ollila (62) on Soome tippjuht ja majandustegelane. Ollila (alumisel pildil) oli mobiilifirma Nokia tegevjuht selle hiilgeaegadel (aastatel 1992-2006). Hetkel juhib kütusefirmat Royal Dutch Shell ja terasekontserni Outokumpu.


Foto: Scanpix

Matti Apunen (53) on Soome Äri- ja Poliitikafoorumi EVA juhataja. Bilderbergi grupi nõupidamistel on Apunen osalenud korduvalt. Aastatel 2000 - 2010 oli ta aga päevalehe Aamulehti peatoimetaja.

Grove Hoteli golfikeskusesse kogunesid nädalavahetusel maailma mõjukamad

Salajasest miitingust võtsid osa suuremate pankade ja rahvusvaheliste firmade juhid, ÜRO organisatsioonid nagu näiteks Maailmapank, Maailma Kaubandusorganisatisoon, mitmed inimesed Euroopa Komisjonist, poliitikud Ameerikast, Kanadast, Hiinast, Suurbritanniast ja mujalt Euroopast ning isegi mõned ajakirjandustegelased.

Ametlikult osales miitingul vähemalt kahekümnest eri riigist kokku 138 inimest, kuid mõnede sõnul pole nimekiri täielik ja peategelased jäävad endiselt varju.

Bilderbergi rühmitus on nime saanud hotelli järgi, kus see 1954. aastal esmakordselt kokku tuli. Külma sõja algusajal reaktsioonina kommunismiohu vastu moodustatud grupeeringus näevad paljud kriitikud tänapäeval vandenõulasi ja uue kapitalistliku maailmakorra salajasi ettevalmistajaid.

Vandenõuteoreetikute hinnangul soovitakse panna toimima suisa nn uus maailmakord ehk totalitaarne maailmavalitsus.

Meedia huvi oli selleaastase kohtumise vastu erakordselt suur, kohal oli nii uudisteagentuuride BBC ja CNN ajakirjanikud kui ka AFP ja Reutersi pressifotograafid. Samuti kohaliku Briti meedia trükiväljaannete esindajad ja muidugi mitu alternatiivmeedia reporterit.