Tegemist on skulptuuriga, mis peaks tähistama ohvrit iidsele
teispoolsuse jumalale Osirisele ja mis on dateeritud aastaga 1800 enne Kristust. See on 25-sentimeetrit kõrge kuju, mis saadi muuseumi kogusse aastal 1933.

"Ma avastasin ühel päeval, et kuju on end ümber keeranud," kirjeldas muuseumi kuraator Campbell Price ajalehele Manchester Evening News. "Ma mõtlesin, et see on imelik, sest ta on (klaasist) kapi sees ja mina olen ainus, kellel on selle võti. Ma panin ta (õiget pidi) tagasi, aga järgmisel päeval oli ta jälle liikunud. Me võtsime selle liikumise ka videosse ja kuigi palja silmaga seda ei saa isegi aru, võib (kiirendatud pildis) selgelt näha, kuidas ta pöördub."

Muistses Egiptuses usuti, et kui muumia hävitatakse, siis kujuke saab kanda hinge edasi. Kujule toodi ka ohvreid, tema seljale on kirjutatud just palve annetada leiba, õlut ja liha. 

Videost on ka näha, et öösiti ta ei pöördu. Füüsik Brian Cox tuli küll välja ka lihtsa seletusega: kuna kujuke asub klaasist pinnal, siis vibratsioon võib panna serpentiinkivist tehtud skulptuuri tõesti liikuma. Just see, et ta pöördub päeval, viitab, et sellele aitab kaasa külastajate liikumisel tekkiv vibratsioon.

See küll ei seleta, miks kuju, mis on asunud sama aluse peal juba aastakümneid,  varem samamoodi liikunud ei ole. Lisaks, olles pöördunud 180 kraadi, see liikumine peatub.

Mõned teadlased on ka oletanud, et kuju on ühest servast raskem kui teisest, mis võiks seletada ka 180 kraadi järel peatumist.

Igatahes on muuseum saanud endale tõmbenumbri.