Lennundusväljaande Aviaton Week sõnul peaks väeliigile eraldiseisev rahastus olema ette nähtud alates 2020. eelarveaastast ning esimese viie aasta jooksul peaks kogurahastus ulatuma 13 miljardi USA dollarini. Suur osa rahast läheks kasutusse esimesel aastal, staabisüsteemide loomiseks - selleks on ette nähtud koguni 3,3 miljardit dollarit.

Uus väeliik koondab kõigi USA väeliikide ja julgeolekustruktuuridega seotud kosmoseüksused, sealhulgas näiteks National Reconnaisance Office (NRO) ja USA armee eri harude luuresatelliidid. Lisaks koonduksid sinna eri väeliikide rakettide ja raketikaitsega seotud osakonnad.

Kosmosejõu ülesandeks hetkel saab olema kõiksugu kosmosetehnika opereerimine ja moderniseerimine, maapealsete kontrollsüsteemide mehitamine ja haldus, kosmoseluuresüsteemidega tegelemine ning kosmoses paiknevate raketihoiatussüsteemide ja teiste tugisüsteemide ülal pidamine. Samas ei tähenda see, et selline ülesannete nimekiri on lõplik ning tulevikus sinna mingeid lisaülesandeid ei teki.