Minister Yusgiantoro ei nõustunud kingitavate hävitajate arvu nimetamast, viidates "sõjaväelisele eetikale". Indoneesia kaitseministeeriumi peasekretär viitsemarssal Eris Herryanto sõnul on saadavate F-16 kogus piisav moodustamaks veel ühte eskadrilli.

Vastavalt novembris 2011 sõlmitud kokkuleppele peab Indoneesia saama 25 kasutatud hävitajat F-16 C/D 24 Block, mis on moderniseeritud versioonini Block 32, lisaks kuus lennukit varuosadeks, kirjutab The Jakarta Post.

Lennukid tarnitakse islamiriigile küll tasuta, kuid moderniseerimistööde kulud tuleb endal kanda. Nende maksumusekd on hinnanguliselt 750 miljonit dollarit.

Herryanto ütles, et otsus ameeriklaste teise hävitajate partii vastuvõtmise kohta veel puudub, kuna riigid ei ole veel arutanud läbi tehingu detaile. Hetkel on Indoneesial relvastuses kümme vananenud hävitajat F-16A/B Block 15. Kaitseministeerium kavatseb nende uuenduskuuri läbi viia.

Indoneesia naabritest on sama tüüpi lennukid relvastuses veel Singapuril ja Taimaal. Lõvilinnal Singapuril on 74 F-16 C/D Block 52/52+ kolmes eskadrillis ja meretaguses üksuses. Taimaal aga 36 F-16 Block 15 kahes eskadrillis ja üks eskadrill, mis koosneb
18st F-16st.

Regiooni riikidest on F-16 hävitajaid veeid Korea Vabariigil ja Taiwani saarel asuval Hiina Vabariigil.

Ühte hävitajate eskadrilli kuulub 12 kuni 24 lennukit. Kui Block 15 tähendab vanimat F-16 mudelit, siis Block 60 on kõige moodsam.