24. juulil 1701 rajas tänase Detroidi alal asula Prantsuse seikleja ja maadeavastaja Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac. See oli ka Prantsuse võimu hiilgeaeg Põhja-Ameerikas, kui Nouvelle-France (ehk siis Uus-Prantsusmaa) asekuningriik ulatus Hudsoni lahest Mehhiko laheni välja.

Nimi mille, de La Mothe ise sellele kindlustatud asulale andis, oli Fort Pontchartrain du Détroit, kusjuures "detroit" tähendas hoopis lähedal asunud väina, le détroit du Lac Érié, mis ühendas Erie ja Huroni järvi.

Pontchartraini krahv Louis Phélypeaux oli sel ajal Louis XIV mereminister, ehk tema auks asulat nimetades üritas de La Mothe kahtlematult kõrgemale võimule meele järele olla. Hiljem kinnistus selle asula, nüüdse suurlinna nimeks Detroit.

Detroidi rajaja järgi on aga nime saanud Cadillaci mägi Maine'i osariigis ja Cadillaci linn Michiganis.

1710-1716 oli de La Mothe ka Prantsuse Louisiana kuberner (mis ulatus Mehhiko lahelt põhja välja), aga tema käivitatud alkoholi ja karusnahaäri seal viis lõpuks selleni, et kodumaale naastes pidi endine kuberner ka Bastille'i trelle seestpoolt vaatama.

Kui autotootjad William H. Murphy ja Henry M. Leland 1902 oma sõiduvahendiga turule tulid, panid nad mõistagi autole nimeks Cadillac, ja selle tootmine keskenduski Detroidi linna. Nende eelkäijaks oli samas linnas juba 1899 Henry Fordi asutatud Detroit Automobile Company, samas kui Ford 1903. aastaks pani käima oma ettevõtte Ford Motor Company.

Tänaseni moodustavad USA autotootjate suure kolmiku just Detroidis ja selle lähiümbruses tegutsevad Ford, General Motors, ja Chrysler. Kaubamärk Cadillac kuulub praegu General Motorsile.