Havoc 8x8 on Patria ja suure relvatootja Lockheed Martini ühine projekt töötada välja soomustatud lahingu- ja transpordimasin, mis oleks võinud leida rakendust USA merejalaväe operatsioonides. Kui Pentagon oleks soomlaste pakkumist toetanud, oleks võinud tegemist olla lausa miljarditesse küündiva tellimusega, paraku jääb USA turg Patria jaoks seekordki veel suletuks. Suurt läbimurret ei tulnud.

USA merejalavägi vajab uusi soomukeid, mistõttu Patria ja Lockheed Martin tegid 2007. aastal koostööleppe, enamasti esitletigi Havoc 8x8 masinat Lockheed Martini toodanguna. Havoc 8x8, tähistades nimena hävitust ja kaheksarattavedu, on rajatud Patria AMV (Armoured Modular Vehicle) põhjale, mida muu tehnikaga varustas Lockheed Martin.

AMV-soomukeid on Patria müünud juba näiteks Poolale, Horvaatiale, Rootsile ja Lõuna-Aafrikale, Soomes on need masinad koondatud Pori brigaadi. Poolakad on neid kasutanud ka lahingusituatsioonides Afganistanis. Ja Poolas ümber tehtud masinaid, Rosomak'e müüakse veel eraldi rahvusvahelisel turul.

Lisaks Havoc 8x8-le oli konkurentsis BAE Systemsi SuperAV 8X8 MPC, Science Applications International Corporationi Terrex 8x8 amfiibsoomuk ja General Dynamicsi MPC. Võitjat pole veel välja kuulutatud.

Relvatootja Patria asutati Soomes 1997, kui ühendati Vammas Oy, Patruunatehdas Lapua Oy, Sisu Defence Oy, Vihtavuori Oy ja Finavitec Oy.

Lennuki- ja relvatootja Lockheed Martin loodi aga USA-s 1995, kui ühendati Lockheed Corporation ja Martin Marietta.