Inimesed, kes mikrodooside võtmisega tegelevad, võtavad enamasti sisse umbes 1/15 tavalisest LSD- või hallutsinogeene sisaldavate seente doosist. Antud uuring keskendub aga ainult LSD-tarbijatele ning uurib nende käitumist.

Kuna narkootikumid on illegaalsed, on inimeste tarbimisharjumuste kohta teada väga vähe ning keegi nende kohta avalikult kuulutama ei lähe. Samuti ei ole teada, kas inimeste enesetunne paraneb narkootiliste ainete mõju tõttu või on tegemist kõigest platseeboefektiga. Just seda teadmistelünka üritavadki Beckley Foundation ja Londoni Imperial College koostöös täita.

Uurimuses osalejad peavad projekti raames täitma kaks kapslit - ühes on narkootiline aine, teises mitte. Tabletid jagatakse inimeste vahel suvaliselt ära ning hakatakse seejärel neid testima. Katsealused mängivad veebis aju arendavaid mänge ning täidavad erinevaid küsimustikke. Nii on võimalik uurida, kas inimese ajutegevust mõjutas reaalne narkootiline doos, või oli tegemist kõigest platseeboga. Katsealused saavad teada, kas nende kapslis oli LSD või mitte alles pärast testi lõppu, kasutades selleks spetsiaalset QR-koodi.

Beckley Foundationi hinnangul aitab uurimus mõista mikrodoseerimise olulisust ja mõju ning võib isegi luua alused süsteemi meditsiiniliseks rakendamiseks. Uurimust läbi viiva Balázs Szigeti hinnangul saab tegemist olema unikaalse uurimusega: "Ma olin teemast väga huvitatud ning uurisin selle kohta teadusandmebaasidest - selgus, et mikrodoseerimise kohta ei ole olemas ühtegi uuringut," ütles Sziget. Tema sõnul on huvitav teha midagi uut, mida kunagi varem tehtud ei ole.

Uurimuses on oodatud osalema inimesed üle kogu maailma, vajalik on eelnev kogupuude narkootikumide mikrodoseerimisega. Vaata rohkem siit!