Esmalt avastati, et tegemist on tõhusa relvaga piraatide eemaleajamiseks avamerel. Siis tuli ta käibele juba politsei arsenalis, et märatsejaid või protestijaid eemale peletada. Ja siis kaitses Jaapani vaalapüügilaevastik sellega end Greenpeace'i eest.

Kaugmaa akustiline seade (LRAD) on viimase kümne aastaga saavutanud üsna suurt menu, kuigi nagu taser-püstolitegi puhul jääb selle kasutamisel palju küsimärke õhku kõlama. Ta peaks küll olema küllaltki ohutu, aga teatud juhtudel võib ka selle helikahuri löök surmavaks osutuda.

Tegemist on aparaadiga, mis suudab suunata sihtmärgini läbitungivat heli (või ultraheli), mis muutub piinavalt tõrjuvaks, ajades taganema nii piraate kui ka ründavaid rahvamasse.

LRAD 100x on niiskuskindel, ta on tõhus ka 600 meetri kaugusel, ja tekitab oluliselt tugevamat heli kui ruupor. Samal ajal on turul ka veelgi võimsamaid helikahureid. USA rahvuskaart ja ka politsei on juba ostmas suuremat kogust LRAD-relvi, ajendatuna ehk isegi poliitilisest vajadusest sellega meeleavaldajaid või muidu mürgeldajaid laiali ajada.

LRAD Corporation, mis neid helikahureid toodab, reklaamib ise oma toote kasutatavust sõjanduses, (konvoide, sõjaväebaaside ja laevade kaitsmisel), korrakaitses (rahutuste laialiajamisel aga ka massikommunikatsioonis, kuna tegemist on märksa võimsama heliaparaadiga kui tavalised valjuhääldid), kommertstegevuses (ehk siis just piraatide peletamisel) aga ka looduskaitsel (peletades linde ja loomi ohtlikest kohtadest eemale).

2005. aastal võis maailm lugeda kuidas kruiisilaev Seabourn Spirit Somaalia ranniku esisel piraatide rünnaku uutmoodi helikahuriga tagasi paiskas. Kui edukas selle kahuri mõju oli, pole tegelikult tänaseni teada, igatahes ei õnnestunud piraatidel tol korral luksuslaevale läheneda.

Kolm aastat hiljem ei kaitsnud aga helikahuri kasutamine Libeeria laeva MV Biscaglia Somaalia piraatide kätte langemise eest.

Viimati tegi sellise kahuriga tutvust Jaapani vaalapüügilaevu jahtinud Greenpeace'i laevastik: