"Teame ajalootunnist, et Adolf Hitler ja tema kaasa Eva Brauni põlenud surnukehad leiti Berliinis asuvast punkrist. Kuid kas tõesti kuulusid surnukehad neile, kellele me neid arvame kuuluvat? Käesolev raamat on kirjutatud Simon Dunstani ning Gerrard Williamsi poolt. Nende poolt tehtud tohutu mahuga uurimistöö põhjal," kõlab kirjastuse Helios tutvustuses. "Mehed väidavad, et tegemist pole järjekordse vandenõuteooriaga ja nende uurimus tugineb tuhandetele faktidele."

Autorid kirjeldavad, et Adolf Hitler põgenes sõja lõpus Saksamaalt, elas edasi Argentinas ja suri seal alles mitukümmend aastat hiljem. Samasuguse kergusega tõestavad nad, et Berliinis enesetapu teinud ja siis surnuks põletatud mees ei olnud Hitler.

"Eks iga lugeja peab otsustama, kas tegemist on ajaloo ühe suurima pettusega või mitte.
Raamat ise on aga väga huvitav lugeda ning näitab meile kogu teist maailmasõda ning selle lõppu hoopis teises valguses," seisab raamatu tutvustuses.

Autorid kirjutasid teost viis aastat, reisides selle jaoks läbi mitmeid riike ja töötades kümnetes arhiivides. Nende jaoks oli siiski kõige ootamatum, et Argentinas ei võtnud keegi nende avastust kui midagi müstilist, vaid kõigile näis see teooria - et Hitler suri seal - praktiliselt loogilisena.