Näiteks Venemaal tegeleb selliste tankide valmistamisega Rusbal - muidu õhupallide valmistamisele keskendunud firma. Ja kuna nad otsivad turgu, näeme ka nende reklaamvideoid siin.

Peibutistankidest pole vastasele mingit ohtu, kuid nende abil on võimalik vaenlast kohutada palju suurema näilise tankiväega, kui riigil tegelikult olemas on. Ja seega on  peibutised osaks traditsioonilisest heidutusest. Näiteks, kui Iraanile ei müüdagi S-300 õhutõrjesüsteeme, miks mitte müüa neile täispuhutav selline. Satelliitpiltidelt ei saa ju aru, kumb on kumb. Ja pole suuremat altminekut sõjas, kui põrutada 600 000-dollariline tiibrakett otse vastu õhupalli.

Hiinlaste versioon:

Sellised imitatsioonid (ingl k dummy tank) tulid kasutusele juba Esimeses maailmasõjas, kuid laiemalt õpiti neid kasutama alles Teises. Ja oma otstarvet pole kaotanud tänaseni. Alguses polnud nad küll täispuhutavad, vaid pigem kangaga kaetud puitkonstruktsioonid, kuid aja möödudes on ka täispuhutavad tankid läbinud suure evolutsiooni.

Põhja-Aafrika kampaanias 1941. aastal lõid britid neli peibutistankide rügementi, mis olid kinnitatud Jeepide peale, ehk õhust luuranud vaenlasele jäi mulje, et ta on tankivägede rünnaku all. Jeepide mootorid küll ei tekitanud kaugeltki tankidega võrreldavat müra, ehk lähem luuretegevus oleks ka pettuse paljastanud. Samas aga üritati ehtsaid tanke maskeerida veokiteks.

Kosovo sõjas 1999. aastal kasutasid selliseid peibutisi aga serblased, mistõttu NATO õhulöögid panid korduvalt mööda. USA kaotas sõjas küll vaid ühe lennuki, mis müstilisel kombel oli vananenud radaritele nähtav ja hukkunutena kaks samal ajal treeningul olnud helikopteripilooti, aga tuleb välja, et kõik Serbia tankid, mida nad purustasid, ei olnudki tankid.

USA enda relvatööstus toodab M1 Abrams tankide jäljendeid nii tõhusalt, et nad annavad isegi samasuguse soojuspildi kui ehtsad tankid. Ja kahuritule all paistavad nad olevat sama vastupidavad kui ehtsad tankid. Kui aga võrrelda, et ehtne tank maksab 4,35 miljonit dollarit, pole 3300-dollariline peibutis just liigne kulutus. Mõnikord on peibutised ka juba tankide enda varustuses, sest neid on võimalik täis pumbata mõne minutiga. Ja ühest ehtsast tankist võib saada kohe terve "üksus".