Revell toodab paljusid erinevaid mudeleid, sealhulgas selliseid, mis kujutavad väljamõeldud kosmosesõidukeid. Samuti kuuluvad nende valikusse reaalselt eksisteerinud Natsi-Saksa sõjamasinate mudelid. Ent kusagile nende kahe tootegrupi vahelisele "hallile alale" jääva mudeli puhul heideti Revellile ette, et nad ei öelnud karbil, et säärast lendavat taldrikut polnud tegelikult kunagi olemas.

Kriitikud ütlevad, et selline "ei liha ega kala"-toode viskab hoopis kõikvõimalikele vandenõuteooriatele puid alla, aitab kaasa fašistliku režiimi mütologiseerimisele ning sellele, et natside tehnoloogilist võimekust hinnatakse jätkuvalt üle.

Karbil olev jutt paistab Motherboardi sõnul iseloomustavat hoopis ballistilist raketti V-2, mis oli tõepoolest esimene inimese konstrueeritud seade, mis kosmosesse jõudis. Aga nagu artiklis öeldakse, on suborbitaalne rakett ja lendav taldrik siiski kaks väga erinevat asja ning seda ka keerukuse mõttes.

Sõjaajaloo muuseumi ajaloolane Jens Wehner ütles Frankfurter Allgemeinele, et sel ajal (enne Teist maailmasõda ja selle päevil) oli lendava taldriku ehitamine tehnoloogiliselt lihtsalt võimatu. „Entusiastid võivad sellist mudelit kasutada selleks, et heita kahtlust sellele, mida me tänapäeval natsionaalsotsialismi kohta teame,“ lisas ta.

Nagu Popular Mechanics märgib, pole natside kõige ambitsioonikamate tehnoloogiliste projektide pärand mitte edulugude, vaid ebaõnnestumiste jada. Näiteks võib tuua kasvõi Hitleri unistuse hiidtankist ehk maaristlejast Landkreuzer P. 1000 Ratte, mis oleks kaalunud 1000 tonni, olnud 39 meetri pikkune ja vähemalt paarikümneliikmelise meeskonnaga. Hiidtanki projekt jäeti pooleli, sest see oleks oma suuruse tõttu olnud väga haavatav ja taktikaliselt kasutu.

Revell vabandas omalt poolt ja nõustus osalt kriitikaga, öeldes, et „kahjuks ei väljenda meie tootekirjeldus seda (et Haunebud polnud olemas – Forte) ja me vabandame seepärast.“

Võib arvata, et Haunebu II mudel läheb nüüd kollektsionääride seas hinda. EBays küsitakse selle eest juba kohati üle saja viiekümne euro.