I ja II Maailmasõja jooksul veesati Läänemerre üle 80 000 meremiini. Et muuta mereteid ohutumaks moodustati 1997.a. Miinilaevade Divisjon, mis on aktiivselt tegelenud Eesti rannikuvetes miinitõrjeoperatsioonidega.

Eesti Mereväe põhitegevuseks ja ka rahvusvaheliseks vastutusalaks ongi viimase 20 aasta jooksul olnud miinitõrje. Nii on ka mereväes teenistuses olnud laevad suures osas miinitraalerid ja -jahtijad. Kui traaleri puhul on laeva taha ühendatud traal, mille näidet ka Lennusadama ekspositsioonis näha võib, siis miinijahtija puhul on meremiinide otsijaks sonar.

Traalimisega tegeleti Eesti mereväes viimati 2000-ndate esimesel poolel miinitraaleritega M414 Kalev, M415 Olev ja M416 Vaindlo, kellest ükskienam teenistusse ei kuulu. Esimest neist võib näha Lennusadama väliekspositsioonis. Tänapäeval on paljudest miinitraaleritest saanud suuremate võimalustega miinijahtijad. Esimese Balti riigi miinijahtijana kuulus 2006. aastast NATO miinitõrjeeskaadri koosseisu miinijahtija Sulev.

Külastajatele avatud muuseumilaev kuulus Eesti mereväe miinilaevade divisjoni aastatel 2000-2009. Huvitavaks ja eriliseks teeb aluse see, et ta oli esimene Saksamaal peale II Maailmasõda ning sellele järgnenud demilitariseerimist ehitatud sõjalaev.

Algselt Lindau M1072 nime kandnud laeva veeskamisaasta on 1957 ja tegemist on Lindau-klassi miinitraaleriga, mille iseloomulikuks jooneks on väärispuidust mittemagnetiline korpus.

Magnetvälja vähendamine oli oluline seetõttu, et paljude meremiinide aktiveerumine toimus just peale teatudsuurusega magnetvälja tajumist, mida tekitab näiteks suur metallist laev.

Algne miinitraaler moderniseeriti hiljem miinijahtijaks, kui laeva varustusse lisati sonar ja allveerobot ning „Bofors“ kahur, mis võimaldasid lisaks merepõhjas olevate objektide avastamisele ka lõhkekehade kahjutuks tegemist. Eesti merevägi sai aluse koos sõsarlaevaga M 311 Wambola Saksamereväelt kingitusena 9. oktoobril 2000, kui ta piduliku tseremoonia käigus kauue, eestipärase nimega Sulev ristiti.

Sulevi moto tema vapil kõlab: Certum est - asi on kindel! Kuivõrd Eesti rahvuseepose Kalevipoeg kohaselt oli muinaskangelase Sulevi relvaks amb, on ka Sulevi vapil kesksel kohal mustal kilbil kuldne hõbedase nööriga amb, millel hõbedane nool.