Popular Mechanics kirjutab, et Pentagon nimetab relva Kanyoniks, Venemaal kutsutakse seda aga "mitmeotstarbeliseks ookeanisüsteemiks Status-6".

Torpeedost teatati esmakordselt juba aastal 2015, kui üle ühe vene sõjaväelase õla filmitud kaader, milles torpeedo skeem suurelt näha oli, (väidetavalt) kogemata tele-eetrisse sattus. Info edasiste katsete kohta, millesse oli kaasatud ka Sarov-klassi kuuluv allveelaev (selles klassi ainus alus ongi eksperimentaalallveelaev B-90 Sarov, mis on mõeldud uue tehnoloogia ja relvade testimiseks), jõudis avalikkuse ette aastal 2016. Värskes Nuclear Posture Review`s on torpeedo nüüd kirjas kui osa venelaste allvee-tuumaarsenalist.

Droontorpeedo on raporti kohaselt võimeline tabama kuni 10 000 km kaugusel asuvat sihtmärki, see võib laskuda maksimaalselt kilomeetri sügavusele ja selle kiirus on 100 sõlme ehk umbes 185 km/h. Mis aga torpeedole "viimsepäevaelemendi" lisab, on selle last: 100-megatonnine termotuumarelv. Võrdluseks: Hiroshimale heidetud pomm oli 16-kilotonnine ehk siis võrdne 16 000 tonni TNT-ga. 100 megatonni on aga võrdne 100 miljoni tonni TNT-ga, mis omakorda on kaks korda enam Tsaar-Pommi võimsusest. See 1961. aastal NSV Liidu poolt katsetatud tuumarelv on läbi aegade võimsaim õhitud pomm.

Torpeedo on loodud külvama hävingut rannikualadele, kus asuvad suurlinnad, mereväebaasid ja sadamad. Lisaks plahvatusele tekiks ka tsunami, mis ujutaks üle kaugemal sisemaal asuvad alad ning levitaks seal radioaktiivse mereveega koos surmavat saastet. Et asja veel hullemaks teha, on väidetavalt lõhkepeale lisatud radioaktiivset isotoopi koobalt-60. Radioaktiivselt saastunud alad oleksid selle tõttu elamiskõlbmatud kuni sada aastat.

Popular Mechanics ütleb, et veealune relv on loodud selge mõttega mööduda USA raketitõrjesüsteemidest nagu Alaskas ja Californias paiknevad Ground-Based Interceptori (GBI) antiballistilised raketid. Kuigi GBI on võimeline peatama näiteks Iraani ja Põhja-Korea kontinentidevahelisi ballistilisi rakette, tahab Venemaa niisuguse relvaga selgeks teha, et see on ikkagi võimeline USA kaitsesüsteemidest läbi murdma.

Kanyon on tavalistest torpeedodest märksa suurem. Allveelaevaekspert H.I. Sutton ütleb, et selle laius on 1,6 ja pikkus 24 meetrit. Sarovil pole oma torpeedotorusid, mis tähendab, et Kanyon on kinnitatud allveelaeva väliskere külge.