Püha Felixi üleujutus (Sint-Felixvloed) algas selle pühaku nimepäeval, 4. novembril 1530, suurim katastroof saabus aga päev hiljem. Vesi uhtus minema suuri tükke Zeelandi ja Flandria rannikust, kuulsamaks sai aga Schelde suudmes asunud Reimerswaali ümbruskond. Seda linna oli esmakordselt mainitud 1203. aastal, linnaõigused oli see saanud 1375, aga kaks suurt üleujutust 1530. ja 1532. aastal sundis kõik elanikud linna hülgama, viimane elanik pidas küll veel sajandi seal vastu. 1634. aastaks polnud ka linnast enam veepinnal midagi nähtaval.
Reimerswaal

Linnade ja asulate nimekiri, mis Madalmaade aladel kunagi asunud ja mille müüre ja vundamente tuleb otsida merepõhjast, on juba sadadesse ulatuv, seega pole ka meil mõtet neid kõiki üles lugeda. Sajandeid on sealse piirkonna asulad olnud sunnitud ehitama kaldavalle, et merevett vajuvast maast eemal hoida. Pärast Reimerswaali hukku õpiti küll ka maad merelt tagasi võitma, praegu kannab sama nime naabruses eksisteeriv ja osalt ka merelt tagasi võidetud maal (ehk poldril) asuv omavalitsus.

Linnadest kadus samades uputuses (1530 ja 1532) Reimerswaaliga ka Duvenee, samuti vajus merre Lodijke kindlus, mille maahärra Kervinck van Reimerswaal oli uuristanud rannajoont, lootuses sadamat ehitada, sai aga ise selle uputuse üheks süüdlaseks. Kindlusevaremed merepõhjas, kohas nimega Gat van Lodijke on praeguseni sukeldujate meelispaigaks.
1580. aasta kaart näitab asustatud alasid, mis juba selleks ajaks mere alla jäänud.

1574. aastal pidasid hollandlased ja hispaanlased Reimerswaali varemete naabruses maha koguni merelahingu. 

Paraku meil hollandikeelse video tõlkimiseks võimalusi pole, aga mingi ettekujutuse siit ikka saab: