Viiepäevase koolituse käigus said osalejad põhjaliku ülevaate relva tehnilistest omadustest ja tööst ning toimusid praktilised laskeharjutused.

"Selle etapi läbimine tähendab, et automaatrelvade kasutuselevõtmiseks vajalikud ettevalmistused on tehtud. Nüüd saavad koolitusel osalenud kaitsejõudude esindajad hakata juhendama automaatrelvade kasutajaid erinevates väeosades,“ sõnas Milworksi juhatuse esimees Ingvar Pärnamäe.

R20 Rahe relvad on seni kasutusel olnud AK-4'dest ja Galilidest märkimisväärselt kaasaegsemad ning seetõttu tehniliselt keerukamad.

Näiteks on R20 Rahe varustatud kiibiga, mis aitavad lugeda ja haldussüsteemi talletada üksikasjalikku infot selle kasutuse, hoolduse ja tehniliste probleemide kohta.

Selline andmekogumine ja -analüüs on maailmas uus suund, millega on Kaitseministeeriumi toetatud pilootprojekti raames viimase aasta jooksul väga põhjalikult tegelenud ka Milworks, mis on R20 Rahe tootja LMT Defense esindaja Eestis.

Koostöös Milworksi enamusosaniku Patriaga on välja töötamisel lahendus, mis võimaldab digiteerida soomukite või mistahes muu kaitsevarustuse elutsüklihaldust, hoides seeläbi kokku nii remondile ja hooldusele kuluvad aega kui ka raha.

Juuli lõpus jõudis Eestisse esimese partiiga 1250 uut automaattulirelva ning käesoleva aasta jooksul lisandub neile veel 8 000 relva. Ühtekokku jõuab selle ja järgmise aasta jooksul Eestisse 19 000 uut automaatrelva.

Milworks keskendub riigikaitse varustuse ja relvastuse hooldusele, remondile ja ümberehitustöödele. Ettevõte kuulub 60% ulatuses Soome kaitsetööstusettevõttele Patria OY ja 40% ulatuses Eesti kapitalil põhinevale Mootor Grupile.

Milworksi põhiklient on Eesti kaitsevägi, kuid firmal on ka raamleping Läti kaitseväega ning teenuseid osutatakse ka teistele jõustruktuuridele.