Iisraeli uudisteportaal Walla teatas, et tegemist oli uute värvatutega, kes paigutati riigi lõunaosas asuvasse sõjaväebaasi. Ühel pildil oli näha, kuidas sõdurid välivormi seljast võtavad ja aluspesu paljastavad. Teisel fotol poseerivad viis naist ilmselt kasarmus, ainsaks kehakatteks kiiver ja veidi lahinguvarustust. Sõdurite näod olid fotodel häguseks tehtud, vahendab Fox News.

Iisraeli kaitsejõud teatasid oma avalduses, et noored naised käitusid viisil, mis on Iisraeli sõduri jaoks sündsusetu, ning ohvitserid karistasid sõdureid nii, nagu sobivaks pidasid.

Avalduses ei öeldud sõdurite nimesid ega midagi karistuste kohta. Sõjaväeametnike teatel korraldati baasis harivad loengud, et sõdurid sellist tegu ei kordaks.

Viimastel aastatel on Iisraeli armee mitmel korral pidanud karistama sõdureid, kes on sotsiaalmeedias esinenud ebasobivate postitustega.

2010. aastal pandi YouTube'i üles video, milles Iisraeli meessõdur tantsis kahemõttelisi liigutusi tehes kaetud silmadega palestiina naise ümber. Samal aastal avastati fotod, millel Iisraeli naissõdurid poseerisid palestiina vangide ees.

Veidi pärast seda keelasid Iisraeli kaitsejõud sõduritel sotsiaalmeedia kasutamise baasides viibimise ajal.

Iisraelis kehtib alates 18. eluaastast sõjaväekohustus nii meestele kui ka naistele.