Allikad on osalenud lõppraporti koostamises. Raporti avaldamisega tehakse lõpp 15 kuud kestnud spekuleerimisele 298 inimelu, sealhulgas 196 hollandlase oma, nõudnud katastroofi põhjuse üle, kirjutab Hollandi ajaleht De Volkskrant.

Raport sisaldab kaarte suurte ruutudega, et märkida kohti, kust rakett pidi olema välja tulistatud. Vene teooria, et Buk tulistati välja muust kohast, mida kontrollis sel ajal Ukraina armee, lükatakse OVV poolt ümber, kirjutab De Volkskrant.

Üldised järeldused juhtunu asjaolude kohta muudavad De Volkskranti teatel vältimatuks, et süüdistav sõrm osutab Moskva suunas. „Buk on igal juhul Venemaal välja töötatud ja toodetud. Võib oletada, et mässulised ei suutnud sellist Buki-aparaati ise teenindada, ma kahtlustan endiste Vene sõjaväelaste abi,“ teatasid kaks allikat De Volkskrantile.

Otsest süü küsimust – kes Buki raketi väljalaskmise nupule vajutas – OVV raportis rõhutatult ei käsitleta. Võimalikud süüdlased võidakse kõige varem tuvastada alles 2016. aasta jooksul rahvusvahelise prokuröride ja juristide meeskonna poolt.