Peamine takistus, mis hoiab kedagi tegelikust lahingutegevusest eemale, ei ole edaspidi seotud mitte inimese soolise kuuluvusega. Hoopis peamine heaoluühiskonna kõrvalefekt on see, mis sõdureid kõlbmatuks teeb - ülekaal. USA eksperdid on paarikümneaastaste vaatluste tulemusel just järeldanud seda, et naised saaks konkreetsetes lahingsituatsioonides edukalt hakkama, hoopis osa meestest ei pruugi saada, sest on liiga ülekaalulised.

Naisi on sõjavägedes nähtud läbi ajaloo, kunagi küll rohkem vanima elukutse esindajatena sõjaväelaagrites, siis aga põetajate ja halastajaõdedena välilaatsarettides, eranditena ka hiilgavaid väepealikke, nagu Jeanne d'Arc. Naissõdurite ajalugu läheb kindlalt juba 4000 aastat tagasi, aga alles 1970. aastatel hakkas palju lääneriike naisi lõpuks sõjaväkke lubama. Aga lahingusse on lubanud naisi seni saata vaid käputäis riike: Uus-Meremaa, Kanada, Taani, Soome, Itaalia, Saksamaa, Norra, Iisrael, Serbia, Rootsi ja Šveits. Nüüd siis ka USA.Igatüht siiski rindele saata ei saa, me ei ela ju enam mingites 20. sajandi alguse tingimustes, kus sõdur oli vaid kahurilihaks, keda võis kõikjale paisata.

"Ma arvan, et on siiski füüsilised eeltingimused ja mitte kõik mehed ega naised ei suuda neid täita," nentis eruviitseadmiral Jamie Barnett Potomaci poliitikauuringute instituudist NBC uudistele. "Need eeltingimused peavad olema otseselt seotud võimega ülesandeid täita."

Seega, selleks, et pääseda operatsioonidesse eesliinil peavad ka naised siiski ilmutama erakordset tugevust. Mehed, kes on liiga paksud ja aeglased, aga praagitakse välja. USA sõjavägi on ju siiski maailma eliit. Näiteks USA merejalaväes on naistele sama karmid tingimused kui meestele. Kes suudab neid täita, on igati sõdurivääriline.

Nagu Barnett märkis, on hoopis palju tõsisem probleem, just kasvava ülekaalulisusega. "Me oleme kõlbmatud võitluseks. Me oleke päris kindlasti kõlbmatu ühiskond. Juba praegu näeme me, et vaid üks neljast ameeriklasest vanuses 17-24 aastat on võimeline liituma armeega. Ainus ja suurim takistus on see, et nad on liiga paksud."

Naised vajavad küll veidi teistsugust varustust: