Saart ja eriti selle Flamenco-nimelist randa kasutati õppusteks, mis algasid 1939. aastal ettevalmistusena Ameerika Ühendriikide sõjalisele tegevusele Teise maailmasõja ajal.

Sõjatehnika katsetused ja õppemanöövrid toimusid seal kogu sõja vältel ja pärast sedagi, ning ehkki Flamencole ei rajatud kunagi suuremat baasi, koliti saarele ometi hulgaliselt sõjavarustust ja relvastust.

USA tegevus saarel ei meeldinud aga väiksele kohalikule elanikkonnale ning 1970. aastatel hakati seal korraldama meeleavaldusi eesmärgiga väekontingenti lahkuma sundida.

Pärast nelja aastat avalikku lokkulöömist jõudis sõnum mereväe juhtkonnale kohale ning väed viidi pärast igasuguste katsetuste lõpetamist saarelt välja.

Küll aga jäi sõjalaevastikust maha hulgaliselt tanke ja muud relvastust — kõik, mida korraga kaasa viia ei suudetud, jäeti lihtsalt saarele roostetama.

Kui ühest küljest on meri ja tuul sõjamasinate metallkatet jõudsalt söövitanud, on kohalik elanikkond neid teisalt graffiti-maalingutega kaunistama asunud.

Nüüdseks on tankid kujunenud muidu paradiislikult puhta ranna ainulaadseteks lisanditeks. Vanadele grafiitokihtidele lisandub järjepanu uusi, mistõttu jääb praegu mulje, nagu oleksid kunagised tapamasinad uuele kirevale elule ärganud.