Ostnud või tellinud on neid lennukeid vähemalt üheksa riigi õhujõud, neid lennukeid on valminud üldse kokku 599 tükki. Mulluse seisuga on neid lennukeid toimetatud Suurbritanniale 138, Saksamaale 125, Itaaliale 83, Saudi Araabiale 72, Hispaaniale 61, Austriale 15, Omaanile 2, tellinud on lennukeid veel ka Kuveit ka Katar. Maksab üks lennuk teadaolevalt 140 miljonit eurot tükk.

Kuid on selge, et toodangule võib mõjuda ka see, et näiteks Briti BAE Systems on teatanud hiiglaslikest koondamistest oma tehastes. Eurofighter Jagdflugzeug GmbH, mis neid lennukeid toodab, on 46 protsendi ulatuses Airbusi, 33 protsendi ulatuses BAE Systemsi ja 21 protsendi ulatuses Itaalia Alenia omanduses.

Eurofighter oli töötatud välja eesmärgiga olla ülimalt edukas lähivõitluses teiste hävitajatega, kuigi külma sõja lõpp tõi kaasa viivitusi lennukitüübi valmimisel ja tuleristsed sai lennuk alles 2011. aastal Liibüa kohal. Neid lennukeid on nähtud patrullimas ka Eesti taevas.

Erilist alust seda lennukitüüpi õnnetustealtiks pidada ei ole, kuigi mingil põhjusel just tänavu on kirja pandud juba neli intsidenti Eurofigteritega

Septembrikuise arvestusega oli kuuele lennuväele toimetatud 406 Eurofighteriga lennatud kokku 240 000 tundi, nendega oli juhtunud neli inimohvritega lennuõnnetust. Viies lisandus eile. Kokku on kirjas juba üheksa intsidenti Eurofighteritega, neist koguni neli Hispaanias.

  • 21. novembril 2002 kukkus alla testimisel olnud prototüüp DA-6 (Eurofighter Typhoon T) Hispaanias Toledo lähistel, kuigi kaheliikmeline meeskond pääses tervelt.
  • 23. aprillil 2008 tegi Briti õhujõudude Typhoon FGR4 maandumise kõhule USA lennuväebaasis Californias. Piloot oli nähtavasti unustanud teliku avada.
  • 24. augustil 2010 kukkus õppelennul Hispaania Moróni baasis alla Typhoon T, mille meeskonnas olnud saudiaraablasest kolonelleitnant sai surma, hispaanlasest major aga pääses eluga.
  • 9. juunil 2014 kukkus samas õhuväebaasis alla järgmine Typhoon, kuna ainsana kokpitis olnud hispaanlasest kapten sai surma. Õnnetuse põhjus on siiani ebaselge.
  • 23. juunil 2014 põrkasid Saksamaal Olsbergi lähistel õhus kokku Saksa õhuväe Typhoon ja äriklassi väikelennuk Learjet 35A. Eurofighter maandus vigastatult, Learjet aga kukkus alla ja selle kaheliikmeline meeskond hukkus.
  • 1. septembril 2017 sõitis maandumisel halva ilma tõttu Tšehhi Pardubice lennuväljal hoovõturajalt välja Briti õhuvägede Typhoon. Keegi viga ei saanud,
  • 13. septembril 2017 kukkus lahinglennul Jeemeni kohal alla Saudi Araabia Typhoon F2, väidetavalt tehnilise rikke tõttu ja piloot hukkus.
  • 24. septembril 2017 kukkus lennunäituse raames tehtud madallennul Itaalias Terracinas merre Itaalia õhujõudude F-2000A Typhoon, ka selle piloot hukkus.
  • 12. oktoobril 2017 kukkus Hispaanias Los Llanos Albacete baasis alla sõjalisel paraadil osalenud EF-2000 Typhoon, piloot sai surma.