Interneti-kosmosekauboi, nagu seda Marssigi piiravat lõunaaafriklasest ärimeest tänapäeval nimetatakse, ei lepi juba ammu enam nende hangetega, mida kosmoseagentuur NASA talle pakkuda suudab. Nüüd on ta löönud käed ka USA õhujõududega, kellel on päris muljetavaldav kosmoseprogramm käimas.

Muski kosmosefirma SpaceX on saanud enda kätte kaks salajast, kuigi mahukat tellimust USA õhujõududelt, eesmärgiks saata aastaiks 2014 ja 2015 kosmosesse kaks asja: süvakosmose kliimaobservatooriumi (DSCOVR) ja kosmosetestide programmi nr 2 (STP-2) luuresatelliidi.

Nende teelesaatmiseks kavatsetakse kasutada vastavalt kosmoseraketti Falcon 9 ja praegu väljatöötatavat Falcon Heavy Mega. Mõlemad aparaadid kuuluvad orbitaal/suborbitaalprogrammi OSP-3 alla.

Lõunaaafriklasest ärimehele sellise usalduse võitmine USA-s ei pruugigi olla nii erakordne, kuigi Musk on alles tegemas esimesi tõsiseid samme Pentagoniga koostöös. Kosmoseadministratsioonilt NASA-lt on Musk tellimusi saanud juba 2006. aastast alates, eesmärgiga töötada välja järglaslennukid käibelt võetud kosmosesüstikutele.

Nõukoguliku spioonimaania vaimus kasvanud inimestele tekitaks ilmselt küll kahtlusi, et SpaceX abil üles toimetatavad luuresatelliidid töötavad elektroonikaluureagentuuri NSA jaoks. DSCOVR on mõeldud ennekõike Maa kliimat jälgivaks aparaadiks, STP-2 otstarve on salajane. 

DSCOVR:
Pentagoni kosmosetestide programm (STP):