Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juht Ingvar Pärnamäe sõnas, et täna algava DSEI messi fookuses on viis kaitsetööstuse hallatavat sektorit – õhk, maa, meri, küberkaitse ja turvalisus – kus ka Eesti ettevõtetel on näidata innovaatilisi lahendusi ning tipptasemel tehnoloogiat.

“Meie ettevõtetel on juba ette näidata olulisi tehinguid nii Lähis-Ida kui ka USA suunal – see annab lootust, et ka Euroopa suurim kaitsetööstuse mess aitab meie ettevõtetel leida uusi potentsiaalseid kliente ja jõuda seeläbi uute müügitehinguteni, seda enam, et meie ettevõtetel on nii maailmas ainulaadseid kui ka juba hinnatuid tooteid,” sõnas Pärnamäe.

EASi ja klastri korraldataval DSEI 2017 messi Eesti riigi ühisstendil on oma toodanguga väljas kümme Eesti kaitsetööstuse ettevõtet: Bristol Trust, Defendec, Eli, Milectria, Milrem, TerraMil, Threod Systems ja Toci. Lisaks on oma väljapanekuga väljas ettevõtted Baltic Workboats ja Nord Arms. Kokku on Eesti delegatsiooni suurus üle 80 inimese. Ettevõtete osalemist messil kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Eesti Kaitsetööstuse Liidu nõukogu esimees Taavi Veskimägi sõnas, et Eesti kaitsetööstus on teinud viimaste aastate jooksul läbi pikka arengusammu ning täna on eksport selgelt Eesti kaitsetööstuse peamine fookus. “Nüüd on vaja laiendada koostööd globaalsete kaitsetööstusettevõtetega ning leida Eesti kaitsetööstusele selge roll globaalses väärtusahelas, mis aitaks kaasa nii Eesti kaitsetööstuse ekspordile tervikuna kui ka ettevõtete tootearendusele. DSEI-laadsed messid on võimalus neid sidemeid luua ning väärtusahelatele ligi pääseda,” märkis Veskimägi.

Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klaster

Ka mehimata lennuvahendeid tootva Threod Systemsi jaoks ei ole DSEI kaitsetööstusmessil osalemine esmakordne, kuid sel aastal on üritusel osalemine Viimsis paikneva ettevõtte jaoks eriline. “Oleme uuendanud oma brändi ning DSEI 2017 saab olema esimene koht, kus uue logo ning värskema kuvandiga välja tuleme. Loodetavasti tekib uuenenud välimuse vastu huvi ka potensiaalsetel klientidel ning koostööpartneritel,” ütles ettevõtte juht Villiko Nurmoja, kelle sõnul on lisaks uuele vormile kohe-kohe oodata ka tootearenduses uuendusi.

DSEI 2017 messil osaleb ka Eesti Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, kes toetab Eesti kaitsetööstusettevõtete püüdlusi uute kontaktide loomisel ja seniste kontaktide edasiarendamisel.

Eesti ettevõtete tuntuse ja ekspordivõimaluste edendamiseks korraldab EAS aastas kuni 19 riiklikku ühisstendi erinevatel rahvusvahelistel ärimessidel. Riiklikud ühisstendid pakuvad võimalusi uute kontaktide leidmiseks ning oma toodete ja teenuste otseturunduseks sihtturu edasimüüjatele ja tarbijatele.

Kaitsetööstuse vallas toimub lisaks DSEI 2017 stendile Eesti ettevõtete väljapanek ühisstendiga 2018. aasta veebruaris UMEX 2018 messil Abu Dhabis ja 2018. aasta juunis Eurosatory 2018 messil Pariisis.

Rahvusvaheline kaitsetööstuse mess DSEI 2017 toimub Londonis 12.-15.09. DSEI mess toimub iga kahe aasta tagant ning messil osaleb ligi 35 000 inimest üle maailma.

Lisainfo DSEI messi kohta asub: https://www.dsei.co.uk/