Markin tuletas meelde, et tsaariperekonna liikmete surma taasalustatud juurdluse raames kaevati septembris välja Nikolai II ja Aleksandra Fjodorovna säilmed, mis olid maetud Peterburi Peeter-Pauli kirikusse. Keisri ja tema abikaasa lõualuu fragmentidest ning tsaari kaelalülist võeti DNA proovid, vahendab Lenta.ru.

„DNA kõige informatiivsemate osade analüüs (…) näitas, et need langevad kokku andmetega, mis on saadud varem Nikolai II vere jälgedega särgi ning varem kindlaks tehtud teiste skeleti näidiste mitokondriaalse järgnevuse uurimisel. Nendes näidistes on avastatud heteroplasmia – harvaesinev geneetiline mutatsioon, mis esineb Nikolai II näidistes,“ öeldakse uurimiskomitee teates.

Ka keisrinna säilmete analüüs tegi kindlaks suure informatiivsusega mitokondriaalse DNA osad, mis on inimpopulatsioonis haruldased ning langevad kokku Suurbritannia kuninganna Victoria järglaste variantidega emaliinis (Vene keisrinna oli Victoria lapselaps).

Markin teatas, et uurimine jätkub.

Novembris kavatsetakse ekshumeerida Nikolai II isa, keiser Aleksander III säilmed, et saada uurimiseks täiendavat materjali.