1933. aastal võetud udused kaadrid näitavad tollal seitsmeaastast printsess Elizabethi Balmorali lossi juures murul koos õe Margaretiga koeraga mängimas. Ühel hetkel tõstavad nad aga natsitervituseks käe, vahendab Daily Mail.

Elizabethi ema, tulevane kuninganna ema, ja onu Edward, tulevane Edward VIII, teevad sama liigutuse. Edward paistab tüdrukutele näitavat, kuidas õige natsitervitus käib. Juba siis peeti seda rahvusvaheliselt märgiks truudusest Hitlerile.

Kuninglikud abid uurivad, kuidas 17-sekundiline mustvalge filmijupp ajalehe The Sun poolt avaldati, ning Buckinghami palee ei ole välistanud kohtusse pöördumist. Daily Maili andmetel avastas filmi uurija, kellel on ligipääs kuninglikele arhiividele.

Channel 4 dokumentaalsaates kavatsetakse aga paljastada, et vastuseisule kuninganna abielule Philipiga aitas kaasa mure tema perekonna sidemete pärast Natsi-Saksamaal. Varem avaldamata memuaarides kirjutab Philipi vanem õde Sophie, kes on prints Edwardi ristiema, kuidas veetis enne tema võimuletulekut aega Hitleri ja Hermann Göringiga.

Sophie sõnul avaldasid Hitler ja tema plaanid Saksamaa tuleviku kohta talle ja tema mehele muljet. Sophie kirjutab, et mõned aastad hiljem muutsid nad oma vaateid „fundamentaalselt“. Sophie liitus naiste abiteenistusega ja teda pildistati Göringi pulmas ühes lauas koos Hitleriga ning tema mees, prints Christoph von Hessen oli õhuministeeriumi SS-i ülem.

Abielupaar nimetas ühe oma poegadest Hitleri auks Karl Adolfiks.

„Et Saksamaa elas läbi raskeid aegu ning kõikjal oli palju vaesust ja üldist rahulolematust, oli meil huvitav kuulda suurte edusammude kohta, mida tema partei kavatses teha,“ kirjutas Sophie vanas eas. „Et Göring käis peale, et me peaksime Hitleriga isiklikult kohtuma, otsustasime me paluda ta oma korterisse lõunale... Ma pean siinkohal ütlema, et kuigi Chri ja mina muutsime mõned aastad hiljem oma poliitilisi vaateid fundamentaalselt, avaldasid see võluv ja pealtnäha tagasihoidlik mees ning tema plaanid muuta ja parandada olukorda Saksamaal meile muljet.“

Sophie memuaare ei ole varem kunagi avaldatud.

Kolm Philipi neljast õest abiellus Saksa ohvitseridega ning kui Philip sõitis 1937. aastal perekonnaliikme matusele Darmstadti, pildistati teda sõdurite ja natsitervituseks käe tõstnud rahva hulgas kõndimas. Õdesid ei kutsutud sidemete tõttu Natsi-Saksamaaga Philipi pulma tulevase kuninganna Elizabethiga 1947. aastal.

Sophie, kelle abikaasa sai 1943. aastal surma ja kes abiellus uuesti Hannoveri printsi Georg Wilhelmiga sai 1964. aastal prints Edwardi ristiemaks ja külastas kuninglikku perekonda tihti.