Ja kui norralased võisid veel aastaid oma saavutusest rääkida, siis Scotti ja tema kaaslaste kommentaare keegi muu enam ei kuulnud, nad kõik hukkusid tagasiteel lõunanabalt. Scotti surmakuupäevaks on oletatud 29. märtsi 1912.

Hiljuti leiti üles aga Scotti laager, kus ta oma saatuslikul reisil peatus ja sealt tuli päevavalgele kast kokku 22 fotonegatiiviga, mis ligemale sada aastat käredas pakases vastu pidanud.

Neid, omavahel kokku kleepunud tselluloidist negatiive ei olnud küll jätnud maha mitte Scotti ekspeditsioon, vaid hoopis Ernst Shackletoni ebaõnnestunud ettevõtmine Antarktikat servast servani läbida 1914-1917. Nemad leidsid Scotti telklaagri olevat sobiva peavarju, kui nad laevaga jäävangi jäid ja seal talvituma pidid. Ka Shackletoni saatus polnud parem, kuna tema hukkus jäisel kontinendil oma viimasel (kolmandal) ekspeditsioonil 1922. aastal.

Kuigi paljud negatiividest on ilmselt päästmatult hävinenud, on paljudel neist näha maastikku McMurdo väina ümber, ühel ka Shackletoni kaaslast Alexander Stevensit seismas nende laeva, nimega Aurora, pardal. Uus-Meremaa ekspeditsioon tõi nüüd Scotti (ja Shackletoni) telklaagrist ära ligemale 10 000 eset.