Me näeme teda võllas kõlkumas, kui Kariibi mere piraatide filmi "Musta Pärli needus" peategelane Jack Sparrow saabub oma uppuval paadil Port Royali sadamasse. Vahe on ainult selles, et võllaroaks saanud Calico Jack oli tõesti oma aja kurikuulsamaid piraate, Jack Sparrow isikusse on aga üritatud mitme piraadikapteni legende kokku kirjutada.

Calico Jacki kasutatud pealuu ja kontidega piraadilippu kandis filmis muide ka piraadilaev Black Pearl ise. Tegelikkus ja film ei pruugi küll kõikjal kattuda.

Niisiis, täna, 20. oktoobril aastal 1720 õnnestus Briti laevastikul üks kurikuulsamaid Kariibi mere piraate Calico Jack (õige nimega Jack Rackham) Jamaika esisel kohas nimega Pointe Negril kätte saada ja tema loomulik tulevik oli võllas. Aastaid kestnud piraadipõli lõppes mehe poomisega 20. novembril 1720.

Jack Rackhami taustast on vähe teada, oletatakse, et ta oli inglane ja sündinud millalgi 1682. aasta paiku. 1718. aastal oli ta piraadikapten Charles Vane'i meeskonnas, kui see keeldus Prantsuse sõjalaevaga lahingusse astumast ja Calico Jack võttis laeva nimega Ranger üle.

Vane pandi maale, mees andis end ise Briti võimude kätte, lootuses amnestiat saada, aga poodi kaheaastase vangikongis virelemise järel üles samasse kohta, kuhu Calico Jack neli kuud pärast teda.

Calico Jacki kohta käivaid legende on arvukalt, kuulsamaid on see, kuidas Hispaania laevastiku rõngasse sattunud piraat ühe hispaanlaste laeva üle võttis, kui need tema enda laeva tulistasid, ja kadus öösse just hispaanlaste laevaga.

Tema tegevus piirdus peamiselt Tuulepealsete ja Tuulealuste saarte, Bahama, Jamaika ja Kuuba vetega, tema tabajaks oli aga Bahama esimene kuberner, laevakapten Woodes Rogers.

Meeskonnas, mis Rackhamiga koos kohtu alla anti, oli ka kaks meesteks riietatud naist, Mary Reid ja Anne Bonny, kes mõlemad ootasid tabamishetkel last.

Enne hukkamist lubati Rackhami armukesel Anne Bonny'l ka teda külastada ja ajalukku on kirjutatud naise sõnum piraadile: "Kahju on sind siin näha, kui sa oleks võidelnud nagu mees, siis ei poodaks sind nagu koera."

Bonny oli teadaolevalt ühe kapten Rogersi teenistuses olnud mehe seaduslik naine ja see arvatavasti aitas Calico Jacki laeva ka tabada. Rogersi saadetud piraadikütt Jonathan Barnet tabas Calico Jacki laeva hetkel, kui terve meeskond oli purjus. Mary Reid suri küll enne sünnitust ja Anne Bonny edasisest käekäigust pole midagi teada.

Calico Jack esineb kurikuulsa piraadikaptenina mitmetes arvutimängudes, nagu ka Tintini seiklusi kujutavates koomiksites. Muide, kuberner Rogers on läinud ajalukku ka mehena, kes 1709. aastal päästis üksikult saarelt Alexander Selkirki, mehe, keda peetakse Robinson Crusoe prototüübiks.