A-jalaväekompanii sai ülesandeks kontrollida ja julgestada teed Audi, et võimaldada tagalakompaniil brigaadi varustusalalt ohutult pataljoni veevarusid täiendada. Olete 1. rühma ülem. Liigute kompanii esimese rühmana ning teie ülesanne on julgestada Moka talu lagendikku, mida Audi läbib, et teile järgnevad üksused saaksid ohutult läbi liikuda.

Lagendiku julgestamiseks tuleb hõivata seal olev küngas, mis on hoonestatud vana heinaküüniga.

Teie rühm liigub formatsioonis üks ees (noolepeas) kaks taga, rühma juhtjagu satub vastase üksusega kontakti. Jaoülem annab teada, et künkalt avati ta pihta tuli kuulipildujast ja vähemalt paarist automaadist. Kuulipildujaga kontrollib vastane kõiki lagendikule tulevaid teid. Juhtjagu on maha surutud, teie asukoht kontakti ajal on 3. jao juures ja rühmavanem on 1. jao juures.

Andke rühmaülemana jagudele käsud (kirjalikult) raadio teel!

Koostage manöövriskeem!

Olulised kutsungid: JVP ülem (YANKEE 50), MPPa (MIKE 50), StVP (SIERRA 50), JVKo ülem (ALFA 60), KÜA (ALFA 61), KTO (ALFA 62), KVBL (ALFA 40), MPRÜ (ALFA 50), 1. RÜ (ALFA 10), 1. RV (ALFA 14), 1. jagu (ALFA 11), 2. jagu (ALFA 12), 3. jagu (ALFA 13). 2. RÜ (ALFA 20), 3. RÜ (ALFA 30).

TOM

Taktikaline otsustusmäng (TOM) avaldatakse ajakirja Sõdur vahelehena, mille ühel küljel on olukorra kirjeldus, olukorra kaart ja ülesanne ning teine külg on jäetud vastuse kirjutamiseks. Kaitseväe koduleheküljel asuval ajakirja Sõdur veebiväljaandel on TOM-i lehekülg prinditav.

Mängus osaleja lahendab TOM-i vastuselehel, selleks:
• visandab mängija kaardile allüksuse manöövri, mida ta on käskinud;
• sõnalises osas kirjutab mängija käsklused, mis ta on andnud;
• kui mängija peab vajalikuks, siis kirjeldab ta manöövrit;
• lisab lahendusele oma kontaktandmed.

Lahendatud vastuse edastab mängija postiga kaitseväe ühendatud õppeasutustesse aadressil „Taktikaline otsustusmäng”, KVÜÕA, Riia 12, 51013 TARTU, kus lahendusele antakse hinnang. Ülejärgmises ajakirjanumbris avaldatakse võitnud TOM koos kommentaaridega. Parim lahendaja saab oma soorituse kinnituseks KVÜÕA-lt Leatherman Wave’i.

Taktikalise otsustusmängu koordinaatorid on:

  • ajakirja Sõdur tegevtoimetaja major Ivar Jõesaar, ivar.joesaar@mil.ee
  • KVÜÕA taktikalektor kapten Jaan Kessel, jaan.kessel@mil.ee