Scoville skaalal, mille põhjal erinevate piparde kangust hinnatakse, on uue pipra skooriks 2,48 miljonit ühikut. Arvatakse, et inimest, kes seda sööb, võib tabada hingamisteede šokk, need võivad saada põletushaavu ja sulguda. Tagajärjeks võib olla lämbumine.

Võrdluseks: USA sõjavägi kasutab pipragaasi, mille skooriks Scoville`i skaalal on 2 miljonit, Jalapeño skoor on 3500-10 000 ühiku vahel ja Tabasco pipral, millest tehakse tuntud tillukeses pudelis müüdavat kastet, on see 30-50 000 vahel. Dragon`s Breathi lähim rivaal on Carolina Reaper ehk Carolina Vikatimees, mille vängus on kusagil 2,2 miljoni ühiku juures.

Pipra autor hobiaednik Mike Smith ütles, et ta on kasvatanud piprakaunu ja juurvilju viimased seitse aastat. "Seda pipart ei ole keegi suhu pistnud," ütles ta oma uusima saavutuse kohta. "Ma maitsesin seda vaid keeleotsaga ja keel muudkui põles ja põles, kusjuures kuumusetunne aina kasvas."

Pipra arendas Smith koostöös Nottinghami ülikooliga ja just teadlased pipra kanguse kapsaitsiinisisalduse põhjal mõõtsidki. Smithile oli skoor üllatuseks, ta ei eeldanud, et see rekordiliselt kõrge olla võiks. "Paljud inimesed on tavalistele anesteetikumidele allergilised ja see pipar on nii kange, et nahale kandes tuimestab seda," rääkis ta sellest, miks ta üldse taime kasvatama hakkas.

Et pipar on nii vägev, tuleb selle kaunu hoida spetsiaalses kinnises konteineris.