Shell Beach, Austraalia

See ilus rand on kaetud peaaegu täielikult südakarplaste kestadega, mida lõunamail käinud eestlased ikka teokarpideks pidanud. Tegemist on kohaga, kus limuskitel looduslikke vaenlasi ei ole, rannik on aga kaetud nende skelettidega.

Durdle Door Beach, Dorset, Inglismaa

Durdle Door ise on juba vägagi meeldejääv paekivikaar Inglismaa rannikul, kuid rand on seal kaetud liiva asemel pigem õhukeste kivilaastudega, mida võiks ka sindliteks nimetada.

Sarakiniko, Milos, Kreeka

Milos on Muhumaast väiksem vulkaaniline saar Kreeka Egeuse meres, rannik koosneb seal aga eranditult valgest vulkaanilisest kivimist, millel kõndimist mitmedki võrdlevad astumisega Kuu pinnale. Kuigi see rand on väga popp piltidel, pole päevitajaid siiski liiga palju näha.

Glass Beach, Fort Bragg, California

Aastaid oli seda kohta kasutatud avaliku prügilana, kuid uuemal ajal kui kõikvõimalik sobimatu risu rannast ära koristati, jäi alles omapärane laineist lihvitud klaasitükkide rand. Ilus ja omapärane, iseasi, kas päris paljajalu julgeb seal käia. Turistid küll korjavad ilusamaid tükke pigem kaasa.

Stiniva Beach, Vis, Horvaatia

See rannakate pole vist väga ebatavaline, eks mujalgi on näha liivarandade asemel ümmarguseks lihvitud kividega kaetud rannaribasid, Horvaatia üks rand on nende poolest aga eriti kuulus. Kõige huvitavam on sealne koobas, millele pääseb ligi vaid paadiga.