Florida poolsaare läänerannikul asuva Sarasota politseinikud ja loomaeksperdid said lihavõtte nädalavahetusel kiire väljakutse Carveri perekonnalt, vahendab Sky News.

Pereisa oli kuulnud maja seest kummalisi hääli ja kui ta olukorda lähemalt uurima läks, avastas ta nende sisebasseinist suure roomaja vaikselt ringi hulpimas. "Helista 911!" hüüdis ta kiiresti oma abikaasale.

IflScience vahendab, et hädaabi reageeris kiiresti ja peagi oli kohal meeskond, kes ligi pool tonni kaaluva alligaatori perekonna basseinist ettevaatlikult välja tõstis.

Hoolimata ohtlikust olukorrast, oli see ka niivõrd ebatavaline, et paljud kohalolijad tegid sisebasseinis veemõnusid nautinud kiskjast fotosid-videosid, mis sotsiaalmeediasse postitati:

Alligaator viidi tõenäoliselt tagasi oma looduslikku keskkonda ja arvatakse, et tema tavapärases elukohas, niiskes laguunis polnud põua tõttu piisavalt vett – niisiis leidis ta selleks esimese ettejuhtuva alternatiivi, Carverite sisebasseini.

Ameerika ehk mississippi alligaator (Alligator mississippiensis) on suur roomaja krokodilliliste seltsist. Ta elab Ameerika Ühendriikide kaguosas. Isased kasvavad 3,4–4,6 m pikkuseks ja võivad kaaluda kuni 453 kg, emased on väiksemad ja kasvavad umbes 3 meetri pikkuseks.

Ameerika alligaatorid elavad mageveega märgaladel, söövad kala, kahepaikseid, roomajaid, linde ja imetajaid. Vastkoorunud pojad toituvad peamiselt putukatest.

Ajalooliselt on küttimine nende populatsiooni oluliselt kahjustanud ja 1973. aastal loeti nad ohustatud liigiks. Tänu looduskaitsjate pingutustele nende arvukus uuesti kasvas ja nad eemaldati 1987. aastal nimekirjast. Tänapäeval kütitakse alligaatoreid nende naha ja liha pärast.

Ameerika alligaator on ka Florida, Louisiana ja Mississippi osariigi ametlik roomaja.