Kaptenikool.ee ühe looja, Eesti Väikelaevajuhtide Koolitajate Liidu asutajaliikme ja koolitaja Rene Kalmaru sõnul anti mullu meil välja ligi 2700 väikelaevajuhiluba, mis on tuhande võrra suurem arv tunamullusest.

"Riigis on arvel üle 25 000 väikelaeva ning ka see number kasvab igal aastal tuhande võrra," ütles Kalmaru. "Eestist hakkab vaikselt jälle mereriik saama."

Veebipõhine teooriakoolitus muudab väikelaevajuhi loa püüdmise senisest mugavamaks: inimene vaatab videoloenguid sobival ajal, kohas ja tempos.

Kaptenikooli veebikursus koosneb videoloengutest ja harjutustest. Iga peatüki lõpus on test, mis aitab valmistuda Veeteede Ameti eksamiks. Peale kursuse lõpetamist ja eksami andmist tohib sõita kuni 24-meetrise alusega.

Kalmaru sõnul saab teooria selgeks õppida Kaptenikooli veebikeskkonnas, lubade saamiseks tuleb aga läbida sõidupraktika väikelaevajuhikoolis, mis tuleb valida juba online-õppesse registreerimisel. Praktika sisaldab vähemalt kümme tundi mootor- ja purjepaadi sõiduõpet.

Kaptenikool.ee kursuse koostasid kahe aasta jooksul 12 oma ala tippspetsialisti. Videoloenguid vahendab näitleja Margus Prangel.