See väide - hukkunu päevas - põhineb India valitsuses värsketel hinnangutel.

Riigis on viimaste aastakümnete jooksul linnastumise läbi hävinud palju metsa, mistõttu on loomad üha enam ja enam sattumas inimasustusega piirkondadesse. Ja tulemusena teatas riigi keskkonnaministeerium, et 1143 päeva jooksul 2014. aasta aprillist kuni tänavu maini hukkus erinevates metsloomarünnakutes kokku 1144 inimest. Elevandid tapsid 1052 inimest, tiigrid 92, veerand neist juhtumeist olid Lääne-Bengali osariigis. Ühe tuntuma intsidentina möllas eelmisel aastal metsikute elevantide kari seal lausa tunde järjest, tappes kokku viis inimest, kahjustades sõidukeid ja maju. Lõpuks peatati loomad uinutinoolte abil.

Kuid ka muudes India osades on pinged inimeste ja suurte loomade vahel kerkimas: juunis tallas elevant Lõuna-Indias Tamil Nadu osariigis surnuks neli inimest, nende seas ka ühe kaheteistaastase tüdruku. Mõnel pool on elevandid inimesi motorollerite pealt maha tõuganud.

Paljud rünnakud toimuvad niinimetatud elevandikoridorides, mida loomad on aastasadu liikumiseks kasutanud, ent mis on nüüd inimeste poolt üle võetud.

"Me oleme organiseerinud infokampaaniaid, et surmade arvu minimeerida," ütles ministeeriumi metsandusosakonna direktor Siddhanta Das.

Tito Joseph India looduskaitse liidust ütles samas AFPle, et teisalt on riigis käimas ka üsna metsik ohustatud loomade küttimine: sadu leoparde, tiigreid ja elevante tapetakse nende kehaosade pärast, millele enamasti Hiinas kõikvõimalikke erinevaid ravitoimeid omistatakse. Perioodil 2014 aprillist 2014 kuni tänavu maini tapeti 345 tiigrit ja 84 elevanti, leopardide hulk pole teada. Eksperdid ütlevad aga, et neid tapetakse igal aastal sadu.