Uuring võrdles omavahel 2016. ja 2017. aastat. Uuringu tulemuste kohaselt suitsetas aastatel vastavalt 26,9 ja 29,4 protsenti 18-75-aastastest. Suure languse põhjusena on uuringus toodud riiklikud suitsetamist vähendavad meetmed.

Näiteks on Prantsusmaa tõstnud jõuliselt tubakatoodete aktsiise, võtnud kasutusele standardiseeritud sigaretipakid (kõigil tootjail on samasugune pakk ning samasugune silmapaistmatu logoformaat), loonud toetused inimestele, kes kasutavad tubakaasendajaid (näiteks nikotiiniplaastreid) ning korraldanud hulgaliselt riiklikke kampaaniaid, et inimesed probleemi teadvustaks.

"Tulemused on paljulubavad ning tõotavad muutusi tubakatarbimises," kommenteeris uuringu tulemusi Prantsusmaa tervishoiuminister Agnès Buzyn. "Seoses tubakaaktsiisi tõusuga loodame, et need tulemused on ka järjepidavad," lisas ta.

Ministri sõnul sureb iga päev Prantsusmaal suitsetamise tõttu 200 inimest. Lisaks ütles ta, et tema hinnangul on suitsetamine kõige suurem koorem Prantsusmaa tervishoiusüsteemile. Suitsetamise vähendamine on olnud Prantsusmaa eelmisel aastal võimule saanud valitsuse üks olulisemaid sihte.

Maailma Terviseorganisatsiooni sõnul aitavad inimestel enim suitsetamist maha jätta hoiatava sisuga pildid, mis paljudes riikides tubakatoodete pakenditel kohustuslikuks on saanud.