Linnavalitsus vabandas elanike ees ja põhjenduseks toodi, et rutiinse hoolduse käigus tuli ette mingit laadi ventiilirike. Tänu sellele sattus veevärki lillaka tooniga sool kaaliumpermanganaat, mida kasutatakse heitvee puhastussüsteemis ja mille vesilahus on erksalt lillakasroosa.

Linnavalitsus kinnitas, et midagi ohtlikku ühelegi elanikule roosas vees ei ole ja muretsemiseks ei ole põhjust. Ehkki pärast seda, kui kaaliumpermanganaat reservuaari sattus, pumbati see tühjaks, paistab, et osa ainest sattus siiski ka argiringlusse. Linnaametnikud ütlesid, et roosa vesi kõlbab siiski väga hästi joomiseks ja kellegi tervisele see mingit mõju avaldada ei tohiks. Ei teatatud ka ühestki tervisega seotud kaebusest. Nii oligi suurim kahju, mis roosast veest sündis, inimeste õhtune ehmatus - linnavalitsus ei saanud juhtunust teada enne hommikut ega osanud seetõttu ka inimesi hoiatada.
Kaaliumpermanganaati kasutatakse veepuhastuses selleks, et eemaldada rauda ja vesiniksulfiidi (see on mädamuna lõhnaga gaas). Veel kasutatakse seda antiseptikuna. Ainus oht, mida kaaliumpermanganaat tervisele põhjustada võib, on see, et aine on tugev oksüdeerija ja see tähendab, et ta lahustamata vorm võib põhjustada ärritust, kui see näiteks naha vastu satub.