Ajaloos on talimänge peetud veel kaugemal lõunas – Nagano Jaapanis, kus mängud toimusid 1998. aastal, asub 36. laiuskraadil. Kõige põhjapoolsemad taliolümpiamängud ajaloos toimusid 1994. aastal Norras Lillehammeris - need peeti 61. laiuskraadil. Eelmised talimängud toimusid Sotšis, mis asub 43. laiuskraadil.

Pyeongchang asub 700 meetri kõrgusel (sellest ka paiga hüüdnimi Happy 700) ning on lumiste talvede poolest teada-tuntud populaarne suusakuurort.

Kohalike meelest on tegu ideaalse elupaigaga, ehkki Accuweatheri meteoroloog SungHyun Do ütleb, et see on oma laiuskraadil maailma kõige jahedam koht. Sealne talv on lumine ja pikk, sellele annavad näo Siberist saabuvad ja üle Korea poolsaare liikuvad külmad õhumassid. Talved on Pyeongchangis külmad ja kuivad, suuri lumetorme on harva.

„Selles keskkonnas on võimalik inimestel head biorütmid säilitada, kuna keskkond soosib piimhappe ja muude jääkainete kehast eemaldumist,“ lausus Do. Paikkonna õhurõhk suurendab melatoniinitaset inimese ajus ja seetõttu piisab Do sõnul seal välja puhkamiseks vaid viiest-kuuest tunnist ööunest.

Kuu keskmine temperatuur on viis kraadi alla nulli Celsiuse järgi. Tänavune veebruar peaks Accuweatheri prognooside järgi Pyeongchangis tulema tavalisest õige pisut leebem, ent olümpiamängude aega võib jääda ka lühike, paaripäevane külmem periood. Accuweatheri vanemmeteoroloog Jason Nicholls ütleb, et sademeid peaks mängude ajal tulema minimaalselt.