Mississippi osariigist pärit väikelaps elas ravimiteta tervena kaks aastat ning see andis lootust, et nakatunud lapsi saab terveks ravida. Paraku leidsid arstid tüdruku verest jälle viiruseosakesi, kirjutab Novaator.

Tüdruk sündis 2010. aasta juunis HIV-positiivsena ja hakkas kohe pärast sündi saama viirusevastaseid ravimeid. Ravikuur kestis 18 kuud. Siis kadus laps koos emaga mõneks ajaks arstide vaateväljast.

Ometi polnud 2012. aasta sügisel Mississippi ülikooli haiglas tehtud vereproovis enam ei HI-viiruse vastaseid antikehi ega ka viirust ennast.

Kõik viitas sellele, et kähku alustatud ravi oli lapse terveks teinud. Samas hoiatasid viroloogid, et haigustekitaja võib ikka veel peituda soolestikus või närvisüsteemis.

Eile teatas USA riiklik allergia ja nakkushaiguste instituut, et tüdruku kehast leiti jälle viiruseosakesi ning ta hakkas uuesti ravimeid võtma. Instituudi direktori Anthony Fauci sõnul näitas haigusjuhtum, et varane ravi pidurdas viirusega nakatunud rakkude arengut, kuid ei hävitanud neid kõiki. HI-viiruse peidupaik organismis on ilmselt veelgi püsivam kui seni arvati.