Venezuela sotsialistlik valitsus kinnitab aga, et probleemi on tekitanud opositsiooni juhitud vandenõu ja hinnaspekulatsioonid, vahendab BBC News.

„[Varustaja] Bodegas Pomar teatas meile, et ei saa enam veini toota, sest neil on raskused,“ ütles kiriku pressiesindaja monsenjöör Lucker BBC Newsile.

Osa koostisaineid, mida varustaja pidi veini valmistamiseks importima, on nüüd raske kätte saada, teatas kiriku esindaja.

Monsenjöör Lucker lisas, et kirikul on veinivarusid veel vaid kaheks kuuks ning ta ei tea, kas kirik saab endale lubada veini ostmist välismaalt.

Probleeme ei ole aga ainult veiniga.

„Pühitsetud leiva valmistajad on meile öelnud, et peavad hinda tõstma, sest ei suuda leida piisavalt jahu,“ ütles monsenjöör Lucker. „Nisu siin ei kasvatata, see kõik tuleb välismaalt. Pakk pühitsetud leiba maksis varem 50 boliivarit (kuus eurot), kuid nüüd maksab sada.“

Naftarikas Venezuela sõltub impordist, kuid valuutakontroll on piiranud riigi võimet välismaa kaupade eest maksta, mistõttu on tekkinud defitsiit.

Venezuela rahvustoidu arepase valmistamiseks vajalike piima, suhkru, toiduõli ja maisijahu varud on piiratud.

Eelmisel nädalal kiitis parlament heaks plaani importida miljoneid rulle tualettpaberit, et leevendada selle kroonilist nappust.

BBC Caracase korrespondendi Abraham Zamorano sõnul imestavad paljud venezuealalased, miks selline asi juhtub ennast rikkaks nimetavas riigis, kus on maailma suurimad kinnitatud naftavarud.