Eelmises tabelis oli Soome viiendal kohal.

ÜRO raportis hinnati esmakordselt ka immigrantide õnnetunnet igas riigis ja leiti, et nemadki on just Soomes kõige õnnelikumad.

Tabeli koostajad ütlevad, et Põhjamaad on kõrgetel kohtadel mitmetel põhjustel – inimestel on kõrged palgad, nad elavad pikaealiseks, sotsiaalhoolekanne on hea, isikuvabaduse tase on kõrgel, inimesed on usaldavad ja helded. Tabel koostatakse nii küsitluste kui ka vaatlusandmete põhjal. Soomet peetakse veel ka kõige stabiilsemaks, turvalisemaks ja kõige paremini valitsetud riigiks maailmas, mis on lisaks veel üks kõige vähem korrumpeerunud ja samas sotsiaalselt edumeelsemaid maid planeedil. Vähe sellest – Soome politsei on elanike hinnangute järgi maailma kõige usaldusväärsem politseijõud.

Terve raportiga saab igaüks tutvuda siin. Maailma maade õnne-edetabel on 20-21 leheküljel.

Samas on märkimisväärne, et SKT on Soomes madalam kui naabermaades ja palju madalam kui USA-s, mis on värskete andmete põhjal libisenud teise kümnesse, paiknedes 18. kohal.

„Soomlased oskavad jõukust heaolusse konverteerida,“ nentis Meik Wiking Taanis asuvast õnneuuringu instituudist The Guardianis.

Eesti paigutub tabelis Lõuna-Ameerika riikide vahele: kui meie oleme 63. kohal, siis 62. on Boliivia, 64. Paraguay ja 65. kohal Peruu. Lisaks Soomele on ka teised naabrid meist eespool - Läti on 53., Leedu 50. ja Venemaa 59. kohal.

Kõige suurema hüppe õnne suunas tegi Lääne-Aafrikas asuv Togo, mis oli 2015. aastal tabeli viimane, ent on nüüdseks tõusnud 18 koha võrra. Ka lätlased ja bulgaarlased on õnnelikumaks muutunud. Suurim kukkuja tabelis on Venezuela.

Maailma kõige õnnetumaks riigiks hinnatakse ÜRO raportis Ida-Aafrikas asuv Burundi, kus on möllanud genotsiid, kodusõjad, riigipöörded ja igasugused muud probleemid.

Esikümme:
1. Soome
2. Norra
3. Taani
4. Island
5. Šveits
6. Holland
7. Kanada
8. Uus-Meremaa
9. Rootsi
10. Austraalia

Viimane kümme:
147: Malawi
148. Haiti
149. Libeeria
150. Süüria
151. Rwanda
152. Jeemen
153. Tansaania
154. Lõuna-Sudaan
155. Kesk-Aafrika Vabariik
156. Burundi.