„Meil on väga hea meel, et muuseumikülastajad on „Müstilise ürgmere“ näituse nii hästi vastu võtnud. On tore näha, et leidsime geoloogia tutvustamiseks atraktiivse lahenduse ning suutsime kivimid külastajate jaoks ellu äratada,“ ütleb näituse üks kuraatoritest Sander Olo pressiteatas.

“Näituse edukuse juures on kindlasti suurt rolli mänginud selle visuaalne külg - sai ju näitus suures osas üles ehitatud videoinstallatsioonidele,” räägib Olo. “Ja see lähenemine tundus end õigustavat, sest juba esimese kuuga külastas meid rekordilised 7000 inimest. See aga omakorda julgustas meid astuma veel sammukest edasi. Nii lõime näituse juurde veelgi ägedama visuaalse kogemuse ja andsime külastajatele virtuaalreaalsuse filmi abil võimaluse “päriselt” sukelduda sadade miljonite aastate pikkusele ajarännakule, muutes kogu näitusel jutustatava loo veel paremini tajutavamaks ja mõistetavamaks,“ lisab ta. „Tänaseks on loodusmuuseumis ürgmere saladustega tutvunud umbes 70 000 inimest ning kuna huvi on endiselt suur, otsustasime näitust algselt plaanitust kauem lahti hoida,“ ütleb Sander Olo.

Näitus ja VR-film „Müstiline ürgmeri“ tutvustavad Eesti ala geoloogilist ajalugu ning viivad külastaja rännakule mitmesaja miljoni aasta tagusest ajast tänapäeva. Rännaku jooksul saab reisida perioodi, mil Eesti ala katsid troopilised veed ja korallid, uudistada hiidroomajate valitsusaega ning kogeda Maa ajaloo kõige pikemat jääaega.

Eesti Loodusmuuseumi kodulehelt saab kõigest täpsemalt lugeda, avaküljele jõuab näiteks SIIT.