Argentina kohtu ees oli vaidlus, kas 20 aastat Buenos Airesi loomaaias peetud orangutan nimega Sandra peaks kinnipidamisest pääsema ja vabasse loodusse pääsema. Advokaadid nõudsid, et kuigi ta pole inimene, peaks temale laienema seaduslikud õigused. Juriidiline vägikaikavedu käiski pigem sõnastuse ümber, kas ahv on asi või isik. Kohus otsustas viimase kasuks.

Ahv pole küll inimene, kuid ta on "mitteinimesest persoon", kellelt on seadusvastaselt vabadus võetud. Kohtu otsusel, kui seda just edasi ei kaevata, peaks Sandra nüüd kolima vabamatesse tingimustesse Brasiilia vihmametsas asuvas ahvide varjupaigas.

Sandra pole küll vaba loodust näinudki, ta sündis 1986. aastal Saksamaa loomaaias, ning toimetati 1994. aastal Buenos Airese loomaaeda, aga ta on tuntud häbelikkusega, sest ta ei taha loomaaia külastajaid näha ja on oma suhtumise loomaaias viibimisse üsna selgeks teinud.

Paar nädalat tagasi langetas teine kohus USA-s New Yorgis küll sarnases kohtuasjas vastupidise otsuse, leides, et sealne šimpans Tommy on siiski omand, mitte õigustega isik.