Põhja-Carolina osariigi lõunapiir jääb ameerika alligaatorite (Alligator mississippiensis) levila kõige põhjapoolsemasse ossa. Alligaatoritele on kaks aastat tagasi avatud pargis eraldatud spetsiaalne ala, ent sel talvel juhtus esimest korda, et õhutemperatuur langes alla nulli ja loomade koduveekogu külmus kinni.

Alligaatoritel polnud aga külmast ilmast sooja ega külma, kui nii võib öelda. Nii nemad kui ka muud roomajad on kõigusoojased ehk nende kehatemperatuur sõltub välistemperatuurist. Kui ilm külmaks läks ja koduse märgala veetemperatuurid langema hakkasid, aeglustusid alligaatorite ainevahetus ja hingamine ning loomad läksid poolvegetatiivsesse olekusse. Vahetult enne seda, kui vesi jäässe läks, pistsid nad oma koonud veest välja, et hingata saaks.

Pargi üldjuht George Howard oli esimene, kes nägi, millisel iseäralikul viisil kümme alligaatorit jäistele oludele vastu panid. Esmalt arvas ta, et jää seest paistavad küpresside juurikad, ent siis nägi ta loomade hambaid ja pilt sai selgeks.

21. sajandi inimesele kohaselt guugeldas Howard kõigepealt situatsiooni ja uuris, kuidas selline olukord alligaatorite tervisele mõjuda võiks. Seejärel tegi ta (samuti 21. sajandi inimesele omaselt) loomadest pilti ja filmis neid.

"Alligaatorid on püsinud samasugustena miljoneid aastaid," ütles Howard Washington Postile. "Nad on ühed vähesed loomad, kes pole selle aja jooksul praktiliselt üldse muutunud. See on taas üks näide, kui visade loomadega tegu on."

Mitmed pargi külastajad arvasid jääst paistvaid koonusid nähes, et alligaatorid on järvevees surnuks külmunud. Esmaspäeval läks Howard koos kohaliku televisiooni võttegrupiga jääle, et näidata, et loomad on tegelikult elus. Kui ilm soojeneb, aktiviseeruvad roomajad taas ja hakkavad jälle ringi liikuma. Kui ilm on külm, aga mitte nii palju, et vesi jäätuks, kaovad alligaatorid koduveekogu põhja või kaevuvad mutta, veetes suurema osa päevast seal.

Lisaks alligaatoritele aeglustub temperatuuri langedes ka paljude teiste roomajate ainevahetus ja hingamine. Kui nädal tagasi Florida osariigis ilm haruldaselt külmaks pööras, jahtusid alligaatoritele sarnaselt maha ka paljud iguaanid. Mitmed neist sadasid kangestunutena puude otsast alla, ent on tänaseks jälle jalule tõusnud ja ilma soojenedes tagasi kodusesse keskkonda roninud.